Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Entrevistes

Noelia Rodiles: “Hi ha pocs llocs tan inspiradors musicalment parlant com Banyoles”

La pianista asturiana toca amb el Cosmos Quartet el 12 d'agost al Claustre del Monestir
17/07/2018

La pianista asturiana Noelia Rodiles té un vincle especial amb Banyoles, ja que el 2011 fou la primera artista resident de l’Auditori de l’Ateneu amb el seu Trío Mozart de Deloitte. El proper 12 d’agost oferirà un concert extraordinari amb el Cosmos Quartet al Claustre del Monestir, l’entrevistem per a aquesta ocasió.

 

Tens una relació especial amb la ciutat, què suposa per a tu tornar a tocar-hi?

Banyoles és una ciutat molt especial en la meva trajectòria artística i personal. Però és que a més, fer música aquí és especialment fàcil, és un dels llocs més inspiradors musicalment que conec. Et posaré un exemple: no fa massa s’hi va celebrar el Concurs Permanent de Joventuts Musicals de tot l’estat i un grup d’alumnes meus hi va participar: No van accedir a la final, i això sempre et deixa mal regust, però tot i així ells estaven encantats d’haver vingut perquè es van enamorar de la ciutat, la seva gent, el seu entorn.

 

En aquesta ocasió hi tocaràs els quintets de Schumann i Xostakòvitx, què ens en pots dir d’aquestes obres?

Són dues de les obres mestres per a quartet de corda i piano, molt diferents entre si. El de Xostakòvitx és una obra més introspectiva i alhora de les més originals de l‘autor. El cèlebre quintet de Schumann és una obra exultant, oberta, que segur que farà les delícies dels oients.

 

Què representa per a una pianista com tu, acostumada a tocar sola, fer-ho amb un quartet de corda?

M’encanta fer música de cambra. He tocat molt en trio i fer-ho en quintet ofereix d’altres recursos pel què fa a balanç i interacció, et pots sentir més independent però alhora part de quelcom més gran. És quasi com una orquestra de cambra. I si ho pots fer amb un dels millors grups actuals del gènere, com el Cosmos Quartet, llavors ja és un luxe.

 

Tu coneixes bé Banyoles, què és el que més t’agrada de la ciutat?

Tot! La qualitat de vida hi és espectacular: veure la Plaça Major plena de jovent i mainada ja t’ho diu tot. El capvespre a l’estany és una estampa única.

 

I el claustre del Monestir on tocareu, el coneixes?

L’he intentat visitar alguns cops, sense èxit, i per això tinc moltes ganes de descobrir-lo i tocar-hi. Sortir dels auditoris habituals sempre és un atractiu, tant pel públic com pels intèrprets.

 

 

(Entrevista concedida a la revista Els Colors del Pla de l'Estany i publicada en el seu número d'agost de 2018).

1 Comentaris
  • 1
    Enric Viñas M'agradaria molt tornar a escoltar la meravellosa música de Noelia al seu piano. [ 22/12/2018 - 20:52 ]
     
    vinasmanuel@hotmail.com
     
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya