Subscriu-te a la
 
Programació estable (1999- ) > 2009
Venda d'entrades

15€

Compra entradesCompra entrades

ORQUESTRA ÀRABOANDALUSA DE FES

Viola i direcció: Mohammed Briouel. Violí: Mohammed Arabi. Viola: Mustapha Amri. Llaüt: Driss Berrada. Tar: Aziz Alami. Cant: Nourredine Tahiri Jouti.

Data18/09/2009

Hora22:00h

Lloc Auditori de l'Ateneu de Banyoles

El cicle de tardor de l’Auditori s’inicia amb una vetllada molt especial on tindrem ocasió d’escoltar l’orquestra més antiga i més important de la música tradicional del Magrib: l’Orquestra Àraboandalusa Abdelkrim Raïs de Fès. Dirigida pel mestre Briouel, l’Orquestra ha sabut preservar la puresa i lirisme de la fascinant música àraboandalusa i l’ha portada arreu del món, amb actuacions tan sonades com ara el concert inaugural d’una de les sales del Carnegie Hall de Nova York.

 

La música àraboandalusa del Magrib és l’hereva directe de la música d’Al-Andalus, ja que fou al Magrib on els musulmans expulsats d’Espanya es refugiaren. No es pogueren endur tresors com l’Alhambra, però sí aquest joiell de bellesa incomparable que és la seva música. El concert de l’Orquestra servirà precisament per cloure la festivitat musulmana del Ramadà i per commemorar un fet tràgic per la nostra cultura: l’expulsió dels moriscos el 1609.

 

 

ÚNIC CONCERT A L’ESTAT

400 aniversari de l’expulsió dels moriscos 

 

 

 

 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya