Subscriu-te a la
 
Concurs dbut! (2013) > Guanyadors 2013
 

THALASSA

Marina Mir (Girona, 1987), guitarra i requinto

Gemma Humet  (Terrassa, 1988), veu i palmas

Carlos Cortés (Cádiz, 1983), percussions, llaüt i guitarra

Felipe Andrés Varela (Cali, Colòmbia, 1983), contrabaix

 

 Música popular espanyola i mediterrània

Melodies tradicionals catalanes, espanyoles, arranjaments propis sobre música sefardita i hebrea… THALASSA presenta un programa d’essència mediterrània amb la intenció de fer sonar contemporànies diverses tradicions. Quatre músics i més de deu instruments faran gaudir al públic de tan original espectacle.

Les primeres pinzellades del grup es van traçar durant la tardor del 2011 amb la intenció de formar una agrupació de música de cambra que, utilitzant la investigació de músiques populars, fos capaç de reinterpretar i actualitzar el repertori tradicional de Catalunya, Espanya i d’arreu del Mediterrani.

El que va començar essent un petit projecte s’ha acabat materialitzant en el primer disc autoeditat de l’agrupació, titulat De la Mediterranea, gràcies al qual el jove ha guanyat el premi de Interpretación de la Música Popular del concurs Creación Joven Injuve 2012 (Instituto de la Juventud).

 

Thalassa ha format part de diversos cicles de música entre els que destaquen: Música als Parcs 2012, Música i Patrimoni al Pla de l’Estany 11-12 i Festival Internacional Musiquem Lleida 2012.

 

La premsa ha dit

Thalassa es un viaje alegre y en espiral a través de mil músicas ibéricas, desde la poesía morisca hasta el extravío de las lenguas latinas, pasando por Lorca y el flamenco. Músicas tradicionales, nanas, romances, amores y zapateados son tañidos en arreglos de gusto exquisito, con un sonIdo brillante, sutil y técnicamente impecable. Thalassa es un proyecto de muy alto nivel vocal e instrumental que habrá que seguir de cerca.” (Rubén López Cano, director de Transcultural Music Review,  professor de musicologia a l’ESMUC, editor de Observatorio de Prácticas Musicales Emergentes)

 

Repertori

Carranza-Tanguillo de Cádiz (Carlos Cortés)

Las morillas de Jaén (Tradicional espanyola / Marina Mir)

Los cuatro muleros (Tradicional espanyola / Marina Mir)

El comte Arnau (Tradicional catalana / Feliu Gasull)

Paño Moruno, Nana, Canción (Falla / Carlos Cortés, Marina Mir)

Morenika (Tradicional sefardí / Carlos Cortés)

Evocación a la soleá (Carlos Cortés)

Numi Numi (Tradicional hebrea / Thalassa)

Anda Jaleo (Tradicional espanyola/ Carlos Cortés)

 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya