Subscriu-te a la
 
HISTÒRIC > 73è Concurs Permanent (2010)

73è Concurs Permanent (2010)

Joventuts Musicals de Banyoles va tenir l'honor d'organitzar del 15 al 18 d'abril de 2010 la 73a edició del prestigiós Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d'Espanya, un dels certàmens més importants de joves músics que se celebra a l’estat. És l’únic concurs on hi tenen cabuda tots els instruments de l’orquestra i de fet s’organitza en quatre fases repartides en cicles bianuals. En aquest concurs, que porta ja 30 anys d’activitat, s’han donat a conèixer alguns dels millors intèrprets catalans i espanyols dels darrers lustres, com ara el Quartet Casals, Ofelia Sala, Josep Vicent, Asier Polo o Javier Perianes, entre molts d’altres.

 

A Banyoles va acollir doncs la 73a edició del Concurs Permanent, que coincidia amb les modalitats d’instruments d’arc i de guitarra i demés instruments de corda polsada. Això suposà posar l’Ateneu – CMEM en el mapa musical espanyol i internacional, ja que el concurs està connectat amb diverses xarxes, com ara la de Jeunesses Musicales International o l’EMCY (Unió Europea de Concursos de Música per la Joventut). Totes les activitats del concurs foren obertes al públic general i gratuïtes (llevat del concert inaugural), i tant les eliminatòries com les finals foren una excel·lent ocasió per veure en acció els millors nous talents del moment.

 

Després de tres dies d'activitat musical intensa el 73è Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d'Espanya celebrat a Banyoles es va cloure amb l'esperada lectura dels guanyadors del certamen. El jurat va destacar l’altíssim nivel d’aquesta convocatoria, en la que entraven en competició les modalitats d’instruments d’arc i de guitarra i per això va prendre la següent resolució:

 

MODALITAT D’INSTRUMENTS D’ARC

Accediren a la final 7 dels 21 concursants admesos i es concediren els següents premis:


1er PREMI ex aequo, per unanimitat:

- Miguel Colom Cuesta, violí,

- Beatriz Blanco Barriga, viol·loncel

 

2on PREMI:

- Bo Kyubg Shin, violín

 

MENCIÓ D´HONOR:

- Olga González Cárdaba, viola

 

MODALITAT DE GUITARRA

Accediren a la final 3 dels 6 concursants admesos i es concediren els següents premis:

 

1er PREMI, per unanimitat:

- Isabel María Sánchez Millán

 

2on PREMI, per unanimitat:

- Carlos Alberto Almoril Rojas

 

En els parlaments de l’acte de clausura el President del Jurat, Carlos Cruz de Castro, va destacar que “aquesta ha estat una excel·lent edició del concurs, en quantitat i en qualitat de concursants, i alhora per l’impecable organització i l’acollida de la ciutat de Banyoles”. Jordi Roch, president de Joventuts Musicals d’Espanya, va volger agrair l’especial recolzament que l’Ajuntament de Banyoles havia donat al concurs, un certamen itinerant que es disputa per fases i que, segons reiterà Roch, a Banyoles havia viscut una edició memorable. Al seu torn l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer va agrair a Joventuts Musicals d’Espanya la confiança dipositada en la ciutat pel fet d’haver-la escollit com a seu d’un concurs de tant prestigi, i a Joventuts Musicals de Banyoles pel fet d’haver-la fet possible.

 

Consulta l'ÀLBUM DE FOTOS del Concurs Permanent

73è Concurs Permanent (2010)
 
Altres imatges de l'apartat: 73è Concurs Permanent (2010)
 
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya