Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 
Documents adjunts:

El violinista Miguel Colom, nou artista resident de l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles pel 2012

De gener a setembre presentarà un programa d'activitats que comença demà amb un recital de violí i piano
27/01/2012

Aquest migdia s’ha presentat en roda de premsa a la Sala d’Assaig de l’Ateneu - Centre Municipal d’Estudis Musicals de Banyoles el que serà el nou Artista resident de l’Auditori de l’Ateneu durant el 2012, el jove violinista Miguel Colom. A l’acte hi han intervingut Jordi Bosch, regidor de Cultura, Patrimoni cultural i Festes de l’Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca, president de Joventuts Musicals de Banyoles, i finalment el propi Miguel Colom, tot just arribat de Berlín.

 

Colom està considerat unànimement com un dels joves talents amb més futur del panorama de la música clàssica a l’estat espanyol. Malgrat ser originari de Madrid aquest geni precoç té arrels catalanes i manté una relació especial amb la ciutat de Banyoles, ja que fou aquí on el 2010 guanyà el prestigiós Concurs Permanent de Joves Intèrprets, d’àmbit estatal. És amb aquest aval i aquests precedents que l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles aposta per ell i el convida a “instal·lar-s’hi” artísticament durant tot una temporada, en el decurs de la qual oferirà un complet programa d’activitats. D’aquesta manera Miguel Colom agafa el relleu del Trio Mozart de Deloitte, que l’any passat va protagonitzar la primera experiència de grup resident en la curta història de l’Auditori de l’Ateneu amb excel·lents resultats. Amb aquesta iniciativa l’auditori banyolí incorpora una figura, la de l’artista en residència, que és habitual en molts dels auditoris més importants d’arreu del món.

 

Concerts: dins el programa d’actes que Miguel Colom protagonitzarà com a Artista resident durant aquest 2012 destaquen tres concerts, en els quals el públic de Banyoles tindrà ocasió de descobrir-lo en diverses facetes, ja sigui fent duo amb un pianista, com a membre d’un quartet de corda o fins i tot a solo. En el primer concert, que tindrà lloc demà mateix, dissabte 28 de gener a les 22 h (10 €), Miguel Colom estarà acompanyat pel seu pianista habitual, Denis Lossev, i junts proposaran un programa centrat en el període romàntic, amb obres de Schubert, Brahms, Debussy i Sarasate. El segon recital serà el diumenge 29 d’abril a les 19 h (10 €), i en aquesta ocasió Colom mostrarà la seva faceta com a músic de cambra, integrant del Cuarteto Albor. El repertori que interpretarà inclou dues obres mestres del repertori per a quartet de corda. Finalment, el dissabte 22 de setembre a les 22 h (10 €), altre cop Miguel Colom i Denis Lossev oferiran un ambiciós programa amb peces com la cèlebre Sonata Primavera de Beethoven o la Chaconne per a violí sol de Bach, un de les pàgines més exigents i virtuosístiques mai escrites per a aquest instrument.

 

Activitats pedagògiques: coincidint amb les seves diferents estades a Banyoles Miguel Colom oferirà tot un seguit d’activitats adreçades als alumnes de l’Escola Municipal de Música de Banyoles. Accions que pretenen contribuir a enriquir el programa pedagògic de l’EMMB i així vincular l’activitat formativa i la concertística en el sí de l’equipament de l’Ateneu - Centre Municipal d’Estudis Musicals de Banyoles. Aquestes accions inclouen classes magistrals i assaigs oberts als alumnes i hi prendran part també els músics que acompanyen a Colom en els seus concerts: Denis Lossev i els demés integrants del Cuarteto Albor, Alejandro Bustamante, Olga González i Fernando Arias.

 

Activitats paral·leles: per complementar la residència de Miguel Colom i acostar el públic a les claus i tècniques del seu instrument, s’han programat dues projeccions de documentals de referència sobre el violí: The Art of Violin el dijous 26 d’abril a les 22 h i From Mao to Mozart: Isaac Stern in China. Ambdues sessions són gratuïtes i tindran lloc a l’Ateneu Bar.

 

L’Artista resident de l’Auditori de l’Ateneu és una iniciativa impulsada i gestionada per Joventuts Musicals de Banyoles en la qual hi participa també la confederació de Joventuts Musicals d’Espanya, que és la plataforma de promoció de la música i dels joves músics més important de l’estat. Com a novetat cal destacar que en aquesta segona edició de l’Artista resident s’ha incorporat un patrocinador principal, Bunge Ibérica, S.A., la filial espanyola de la multinacional Bunge. El seu recolzament es visualitzarà en el títol complet que ostentarà l’artista resident, que passa a ser “Artista resident BUNGE 2012 de l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles”.

 

Durant la roda de premsa -la primera en solitari per Miguel Colom- el regidor de Cultura, Jordi Bosch i Batlle ha manifestat que “la presència de Miguel Colom com a artista resident és un honor per a la ciutat. A més consolida la figura de l’artista resident, que posa l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles com a referent”. Per la seva banda, Miguel Colom considera que “he llegado a una meta, para mí ser artista resident es un reconocimiento a mi esfuerzo des de que me inicié en el violín a los 4 años”.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya