Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Miguel Colom fascina en el seu debut com a artista resident

Va exhibir tot el seu virtuosisme secundat per Denis Lossev al piano
29/01/2012

Miguel Colom només ha necessitat un concert per justificar de manera incontestable el perquè de la seva elecció com a artista resident de l'Auditori de l'Ateneu. En el recital que va protagonitzar ahir, magníficament secundat al piano per Denis Lossev, el violinista madrileny va exhibir tot el seu repertori tènic i capacitat expressiva i el públic entusiasta que va tenir ocasió d'escoltar-lo així li ho va fer notar.

 

Que Miguel Colom dóna símptomes d'una maduresa artística impròpia dels seus escassos 22 anys n'és una bona mostra la mateixa selecció dels repertoris, l'el·laboració dels seus programes de concert, molt calculada i adequada. En el del seu primer concert com a artista resident de l'Auditori de l'Ateneu va proposar una repertori d'intensitat ascendent, centrat sobretot en el període romàntic.

 

Va començar amb Schubert, en concret el seu "Gran Duo", deliciós i intens com sempre, una excel·lent ocasió de mostrar el seu lirisme interpretatiu. Lossev va poder mostrar-se com l'excel·lent pianista acompanyant que és en aquesta pàgina. També en el precoç i genial Scherzo de Brahms que va seguir. Una obra de joventut de Brahms que va impressionar a Schumann i que Colom i Lossev van presentar amb tota la seva vigoria.

 

A la segona part va arribar el torn de la bella sonata de Debussy, que ja va començar a guanyar-se el públic, i per rematar-ho res millor que l'obra més efectiva i explosiva del repertori, la brillant Fantasia de Sarasate sobre "Carmen" de Bizet. Una obra plena de malabarismes tècnics que van permetre a Colom exhibir-se.

 

Com a bis un altre Schubert, ple de delicadesa i initimisme. Un nou matís. Un altre registre dels molts que Colom va mostrar en el seu recital i que el públic de Banyoles podrà gaudir durant aquesta temporada 2012.

 

 

PROPERES ACTIVITATS ARTISTA RESIDENT

 

Dijous 26 d'abril, 22h, Ateneu Bar

Projecció del documental THE ART OF VIOLIN

(Activitat paral•lela al concert del Cuarteto Albor)

 

Diumenge 29 d'abril, 19 h

CUARTETO ALBOR (Miguel Colom, artista resident)

1 Comentaris
  • 1
    m. puigvert [ 31/01/2012 - 14:34 ]
     
    Suberp ! Magnífic ! Ens preguntàvem a la sortida: si amb 23 toca aixì què passarà quan tingui més experiència ?! Perquè a més de la perfecció interpretativa, ens va remoure els sentiments. Xapeau !!!
     
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya