Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Documents adjunts:

La diva camerunesa Kareyce Fotso debuta a Catalunya amb el seu concert a Banyoles

És una de les sensacions de la música africana actual
02/02/2012

Una de les veus més potents de la música africana del moment, la camerunesa Kareyce Fotso, passarà aquest divendres 3 de febrer a les 22h per l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles disposada a fer-se sentir amb força en el seu únic recital a les comarques gironines, just abans de passar pel festival Barna Sants. El concert a Banyoles representa el debut a Catalunya d'aquesta estrella de la música camerunesa.

 

És un plaer veure aquesta jove africana sola damunt l’escenari cantant melodies folk-soul impregnades de gran emoció. Toca –més aviat acaricia– la guitarra i la sanza i canta en bamiléké, ewondo, anglès i francès. En algun moment pot recordar a Tracy Chapman o fins i tot a Odetta. Una cantant que té molt més que cançons per oferir al públic.

 

Formada en els cabarets de Yaoundé a desgrat del seu pare, que no volia que es dediqués a la música, Kareyce Fotso és una de les sensacions de la cançó africana actual. Es va donar a conèixer als Jocs de la Francophonie a Beirut el 2009 i des de llavors els seus temes sonen cada cop amb més força. Són temes on la tendresa s’alterna amb la contundència i el compromís ja que no dubta a denunciar obertament injustícies com ara els matrimonis forçats. En els seus recitals es basta ella sola per ocupar tot l’escenari i desplegar-hi una cançó d’autora que beu de diferents fonts, des de la música moderna a la més tradicional.  

 

Per a més informació: www.kareycefotso.org

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya