Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

El Quartet Gerhard se sumarà a l'Any Montsalvatge en el seu concert a Serinyà

Amb la interpretació del 'Cuarteto Indiano' i obres de Haydn y Ravel
21/02/2012

En el concert que oferirà aquest proper diumenge 26 de febrer a les 19h a l'església de Sant Andreu de Serinyà, el Quartet Gerhard farà la seva aportació a l'Any Montsalvatge que que se celebra aquest 2012. En concret aquest prometedor quartet de corda interpretarà una cèlebre pàgina del compositor gironí, el seu Cuarteto Indiano, a més d'obres de Haydn i Ravel.

 

Aquesta obra, escrita el 1951, rep el seu nom en referència al període antillà que abasta bona part de la música de Montsalvatge. Va ser estrenada a Madrid, per l’Agrupación Nacional de Música de Cámara, el 4 de maig de 1952, a la Universitat Complutense. El mateix compositor deia, el 1952 “crec en la música indiana, originàriament espanyola, exportada a ultramar, reimportada al nostre país i consolidada a la superfície de la península com una nova, vaga i evocadora manifestació de la lírica musical. Crec que és un tresor inapreciable (o mal apreciat pels folkloristes) i el que més pot ajudar al compositor català a desenvolupar un art veritablement popular i propi, susceptible d’assolir, alliberat d’estretors localistes, una àmplia ressonància universal.”

 

Els membres del Quartet Gerhard proporcionaran doncs al públic de Serinyà una excel·lent ocasió d'aproximar-se a una de les obres mestres de Xavier Montsalvatge, el compositor de qui enguany celebrem el centenari del naixement. El concert del Quartet Gerhard té lloc en el marc de la temporada de concerts a comarca Música i patrimoni al Pla de l'Estany.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya