Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Salaíto commou el públic de l'Auditori de l'Ateneu amb el seu ''quejío''

El cantaor de L'Hospitalet va protagonitzar un recital memorable
04/03/2012

Impressionant recital de cante jondo el que ahir va protagonitzar el jove cantaor de L'Hospitalet Salaíto a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles. Considerat per molts una de les veus més commovedores i autèntiques sorgides els darrers anys al nostre país, Salaíto va desplegar un art d'una expressivitat i intensitat acalaparadores. Acompanyat per l'habilidós Puchero a la guitarra, el "Salao" va demostrar sobradament les bones credencials amb què es presentava a Banyoles. L'Auditori de l'Ateneu es va omplir d'un públic expectant per comporvar-les i gaudir-ne. Salaíto no només no els va defraudar sinó que va deixar curtes les millors expectatives.

 

I això que Salaíto es mostra com un artista extremadament tímid i reservat mentre no canta, sense pràcticament dirigir-se al públic ni interlocutar amb ell, tal com s'acostuma en el flamenc. Però és que poques vegades haureu pogut veure a un intèrpret transfigurar-se d'aquesta manera dalt d'un escenari. Perquè quan comença a cantar Salaíto abandona tota timidesa per expressar-se amb una eloqüència commovedora. Tot el que no sap dir de paraula ho diu cantant. I ho fa amb una força que no s'oblida. Ja sigui per Alegrías, Malagueñas i fandangos o les sempre agraides Bulerías, el Salaíto sap donar-li a cada palo un dramatisme primitiu, arcaic, que ja no és habitual escoltar en el flamenc.

 

Per Banyoles hi han passat alguns dels millors artistes flamencs del moment, des de Poveda a Arcángel, passant per Duquende, Mayte Martín, Guadiana o Ginesa Ortega. Però al final del recital que el jove cantaor de L'Hospitalet Salaíto va protagonitzar ahir a l'Auditori de l'Ateneu, eren molts els que comentaven que acabaven d'escoltar el millor concert de flamenc que s'havia escoltat mai a Banyoles. Potser per això els més de 100 minuts que va durar el recital es van fer curts. Perquè el públic n'era conscient que acabava de conèixer un dels intèrprets més autèntics del flamenc actual.


ÀLBUM DE FOTOS DEL CONCERT

5 Comentaris
 • 5
  Se canta como se vive [ 09/03/2012 - 17:07 ]
   
  opino lo mismo que jordi y miquel, me parecio en algunos momentos mas un ensayo que un concierto, los dos querian lucir en solitario mas que unirse en un mismo fin.El repertorio ( de letras bastante buenas) pero corto de palos. La buleria merece capitulo aparte,sin rematar y sin llevar un estilo propio, solo en las solea lo vi comodo y pudiendo transmitir algo, pero lo siguiente fue la buleria y se vino abajo mis esperanzas.
   
 • 4
  Miquel Cuenca (JMB) [ 08/03/2012 - 11:59 ]
   
  Totalment d'acord en les teves observacions, Jordi. Al final del concert li vaig dir a en Salaíto que creia que li havia faltat cloure amb una Siguiriya, com s'acostuma, perquè a més crec que té veu i arte per fer-ho molt bé. Igualment crec que a la Malagueña i la Soleá va apuntar a unes cotes d'intensitat interpretativa que si s'arriba a mantenir durant la resta del concert haguéssim hagut d'anar tots a urgències! És un intèrpret que, per circumstàncies que no venen al cas, encara li manca madurar aspectes i saber dirigir bé els recitals... però té virtuts que feia temps no veia damunt un escenari. Quan gravi amb en Chicuelo d'aquí a unes setmanes el seu proper disc segur que farà un pas endavant. Gràcies pels vostres comentaris Miquel i Bírgit, comparteixo l'entusiasme.
   
 • 3
  JORDI FORNELLS [ 07/03/2012 - 17:01 ]
   
  Trobo que un bon recital de cante jondo ha d'incloure una peça, com a mínim, de la branca de la Siguiriya. A Banyoles aquest dia ningú en va escoltar cap... i això alguns aficionats ho varem trobar molt a faltar. A les Bulerias veiem poca compenetració, la guitarra guanya protagonisme perque en Salao divaga entre coples de José Monje i fa que tota la màgia aparescuda minuts abans amb la Soleà, ventili ràpid cap a Porqueres.
   
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya