Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 
Documents adjunts:

La cantant tunisiana Neyssatou farà demà a Banyoles el seu debut a Catalunya

L'estrella de l'escena alternativa àrab actua a l'Auditori de l'Ateneu en substitució de la marroquina Oum
30/03/2012

L’Auditori de l’Ateneu de Banyoles acull demà dissabte 31 de març a les 22h el debut a Catalunya d’una de les estrelles de l’escena alternativa àrab, la tunisiana Badiaa Bouhrizi, també coneguda pel seu nom artístic Neyssatou. Aquest concert substitueix el de la cantant marroquina Oum inicialment previst.

Considerada la líder de l’escena alternativa tunisiana, Neyssatou és una artista polifacètica i compromesa que fou prohibida durant el règim dictatorial de Ben Ali. El seus temes sovint han estat rebuts i utilitzats pel seu poble com autèntics cants de llibertat. Cançons que conjuguen la dolçor de la seva veu amb la contundència dels textos, i la densitat de l’àrab clàssic o dialectal amb les melodies de jazz, reggae, soul i folk berber. Neyssatou mai no ha amagat els seus orígens amazigh.

La trajectòria i la personalitat artística de Neyssatou es caracteritzen per la permanent voluntat de fusionar tradició i modernitat, de posar en diàleg llenguatges diferents. Després de passar per l’escena rock tunisiana i descobrir la música electrònica a Paris i Londres, Neyssatou ha optat per una cançó d’autor contemporània més intimista. I és amb aquesta nova personalitat musical que salta a la fama: el 2011 guanya el premi de la cançó àrab alternativa i és reconeguda per la prestigiosa organització cultural Mawred Al Thaqafy. En la seva aclamada sèrie documental “Next Music Station”, encàrrec de la cadena qatariana Al-Jazeera, Fermín Muguruza va descobrir i dedicar una especial atenció a Neyssatou en el capítol dedicat a Tunísia.

L’èxit de Neyssatou ja ha traspassat les fronteres de Tunísia i el món àrab per arribar amb força a Europa. La seva estrena a Catalunya es produeix després que l’any passat debutés de manera molt exitosa a Madrid, a la Sala Heineken. A Banyoles Neyssatou es presentarà amb el seu trio, acompanyada pel violí de Wissem Ziadi i les percussions i la guitarra de Malek Ben Halim.

El concert de Neyssatou està complementat per diferents activitats paral·leles que sota el títol Dones del Magrib pretén acostar el públic a la realitat del Magrib contemporani vist des d’una òptica femenina. El cicle, en el qual hi participen diverses entitats i equipaments, inclou la projecció del documental Next Music Station: Morocco, l'exposició de fotos de Leila Alaoui Dones marroquines al primer pla de l’escena i la projecció de la pel.lícula L'enfant endormi.

 


ENLLAÇOS:
- Myspace de Neyssatou
- Capítol dedicat a Neyssatou del documental “Next Music Station: Tunisia”
- Vídeo col•lectiu “Enti Essout” de les estrelles de la música tunisana actual (amb la participació de Neyssatou)

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya