Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Entrevista a la pianista Mireia Frutos, que actua aquest diumenge a Crespià

Dins la temporada de concerts a la comarca del Pla de l'Estany
03/04/2012

La temporada de concerts a comarca Música i patrimoni al Pla de l'Estany arriba per primer cop al municipi de Crespià, un dels pocs que restaven per integrar en aquesta programació cultural que enguany inclou a tots els pobles del Pla de l'Estany. I ho fa de la mà de la pianista madrilenya Mireia Frutos, en el que és el vuitè recital de la temporada 2011-12. Abans de començar la gira que a través de la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya que l'ha de dur a diversos municipis catalans, entre ells Crespià, Mireia Frutos respon a les preguntes que li suggereix Nona Arola, de JMC.

 

Vas guanyar fa poc el Concurs Permanent de JM. Com el vas viure? Quins records et porta?

Va ser una experiència molt emocionant. Encara que sempre vagi als concursos ben preparada, guanyar-lo és una cosa fins a cert punt inimaginable, sobretot en concursos amb tant de prestigi com el de JM. Hi ha molts companys i amics, que toquen igualment molt bé, així que quan diuen el teu nom en el lliurament de premis és una cosa per a la que no estàs del tot preparada. Hi ha un moment de dubte. "Ho hauré sentit bé, o només m'ho he imaginat?" Fins que no van passar uns dies no el vaig acabar d'assimilar.

 

Has fet concerts al nostre circuit arran del premi? Com valores la projecció que suposa aquesta part del premi?

He fet una gira per les Illes Balears, a més d'un concert a la Vall d'Uixó i un altre a Múrcia, en aquesta última s'havia celebrat l'any anterior el concurs. Em va portar molt bons records, aquest concert. La veritat és que aquest premi és una gran oportunitat, una forma de donar-te a conèixer i adquirir experiència, que d'altra manera, seria gairebé impossible d'aconseguir.

 

Creus que els concursos són importants o indispensables per a la carrera d'un jove músic?

 Encara que no crec que siguin indispensables, sí que és cert que els concursos són una gran ajuda a l'hora de donar-se a conèixer, i si el concurs té com a recompensa recitals, com és el JM, es promociona encara més la trajectòria professional. A mi sempre m'ha agradat participar en concursos, és una bona manera de rodar el programa, i si hi ha sort i cau algun premi, millor.

 

Formes part d'algun grup de cambra o et centres més en la teva carrera com a solista?

Actualment no tinc cap grup de cambra, però és una cosa excepcional, i espero en poc temps tornar a formar part d'alguna agrupació. La carrera com a solista és important, però la música de cambra, des del meu punt de vista, és molt necessària per arribar a ser un bon músic. Es treballen altres aspectes de la música, però que no obstant això t'ajuden a millorar com a solista.

 

Creus que la música de cambra està prou valorada al nostre país? O és encara una assignatura pendent?

Crec que la música clàssica en general, tot i la creixent difusió que ha tingut en els últims anys a Espanya, no ha arribat encara a ser valorada com en altres països. Dins d'aquest àmbit, la música de cambra queda fins i tot un esglaó per sota. Són més cridaneres les grans orquestres o els solistes amb renom que les petites agrupacions, a més que el repertori cambrístic requereix en general una major concentració i atenció, i és més difícil d'apreciar pel públic no especialitzat, per la qual cosa tampoc se sol programar molt.

 

Un director?

Leonard Bernstein, a més de director, gran pianista i compositor

 

Un solista?

Konstantin Scherbakov

 

Un grup de cambra?

El Quartet Casals

 

Un compositor?

Mozart, Beethoven, Brahms, Txaikovski, Ravel .... difícil decidir-se per un de sol.

 

Parla'ns una mica del programa que faràs en la gira i de perquè el vas triar

He intentat triar un programa variat i interessant, amb obres d'estils diferents, que el fan bastant amè. L'obra més especial per a mi és "Azulejos", d'Isaac Albéniz. És una obra que va deixar inconclusa i per a la qual he realitzat un final alternatiu al que va compondre Enric Granados en el seu moment. Serà en aquesta gira la primera vegada que es toqui d'aquesta forma.

 

Quines t'agradaria que fossin les teves fites professionals immediates?

Per ara continuaré estudiant. Si tinc la possibilitat d'oferir recitals mentre, millor, però la meva prioritat és formar-me el millor que pugui. Després ja es veurà.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya