Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Andrea Motis actuarà dissabte a l'Auditori de l'Ateneu amb totes les entrades exhaurides des de fa dos mesos

La ''Motismania'' arriba també a Banyoles
12/04/2012

El fenomen Andrea Motis arriba aquest proper dissabte 14 d'abril a Banyoles. I ho fa amb totes les entrades venudes des de fa dos mesos. L'Auditori de l'Ateneu serà doncs escenari d'una nova mostra d'aquesta "Motismania" que sembla encomanar-se i propagar-se ràpidament per tot el nostre país... i fins i tot fora de Catalunya. A Banyoles Andrea Motis s'hi presentarà amb el quartet del seu mentor Joan Chamorro, que completen el prestigiós pianista Ignasi Terraza, Josep Traver a la guitarra i Esteve Pi a la bateria.

 

Banyoles no serà per tant cap excepció al què està passant en els darrers mesos al voltant de la Motis: teatres i auditoris plens, públic que mai s'havia interessat pel jazz acudint sense pensar-s'ho dues vegades a un recital de standards... Aviat algú haurà d'estudiar quines són les causes sociològiques o culturals d'aquest sobtat interès per una cantant i trompetista de jazz de només 16 anys. Alguns poden dir que és un "bluf", un meló per obrir encara, un fenomen passatger sobrevalorat per una premsa sempre delerosa de trobar noves promeses o nens prodigis. Però tot això no basta per explicar l'èxit d'una proposta com la que capitaneja Chamorro. Cal no oblidar que llevat certes honroses excepcions (Tete Montoliu) a Catalunya el jazz autòcton sempre s'ha mogut en cercles més o menys minoritaris i sempre ha hagut de lluitar contra el síndrome pel qual tot allò que ve de l'estranger automàticament és considerat millor.

 

Potser el concert de Banyoles ens donarà nous arguments per entendre el fenòmen Motis. I tant entusiastes com detractors estaran d'acord en una cosa: l'eclosió de la Motis és una excel·lent notícia per al jazz català, al qual no sempre es reconeix l'altíssim nivell que atresora.

 

Precisament per reflexionar sobre el jazz i sobre el talent precoç Joventuts Musicals de Banyoles proposa com a activitat paral·lela al concert d'Andrea Motis la projecció del documental Let's Get Lost, dijous 12 d'abril a les 22 h a l'Ateneu Bar. Una cinta ja mítica de Bruce Weber sobre el malaguanyat Chet Baker.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya