Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Documents adjunts:

L'artista resident Miguel Colom torna a l'Auditori de l'Ateneu al capdavant del Cuarteto Albor

El quartet afincat a Berlin ofereix el seu únic concert a l'Estat
26/04/2012

Aquest proper diumenge 29 d'abril a les 19 h torna a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles l'Artista resident 2012, el violinista Miguel Colom. Hi ho farà al capdavant d'un grup de cambra excepcional, el Cuarteto Albor, en el què és l'únic concert a l'Estat espanyol d'aquesta formació afincada a Berlin. Aquest recital és el segon inclòs en la residència artística de Colom i serà enregistrat per l'emissora Catalunya Música.

 

Per anar fent boca d'aquest concert el dijous 26 d’abril, a les 22 h, a l'Ateneu Bar es durà a terme la projecció del documental “The Art of Violin”. Una cinta esplèndia de Bruno Monsaingeon que constitueix una bona manera de conèixer de més a prop aquest art, el del violí, del qual Miguel Colom n'és un jove però consumat mestre.

 

Miguel Colom ja va impressionar en el seu debut com a Artista resident el passat mes de gener, en el qual es va fer acompanyar pel pianista Denis Lossev. Però en aquesta ocasió ens presentarà una faceta seva menys coneguda, la de primer violí d'un quartet de corda d’altíssim nivell. I és que el Cuarteto Albor aplega quatre dels joves músics espanyols més importants del moment, tots ells guanyadors del prestigiós Concurso Permanente de Jóvenes Intérpretes de Joventuts Musicals d'Espanya.

 

En aquest concert el Cuarteto Albor s'atrevirà amb un repertori d'alta volada, començant per un quartet essencial de Haydn (el pare d'aquesta forma musical), seguint amb la cèlebre "La oración del torero" de Turina, i amb el Quartet de corda Núm.13 en si bemoll major de Beethoven com a colofó. Tant l'obra de Haydn com la de Beethoven, que conté la impressionant Gran Fuga com a moviment final, són considerades obres avançades al seu temps, d'aquí que aquest recital s'hagi batejat amb el títol "Avantguarda... del XIX!".

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya