Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 

La Temporada de concerts al Pla de l'Estany es clou amb un balanç extraordinari

El concert de Pablo Barragán a Palol ha completat una edició que ha fregat el 100% d'ocupació
05/06/2012

El concert que va oferir aquest passat diumenge el clarinetista sevillà Pablo Barragán acompanyat del pianista torinès Federico Bosco a Palol de Revardit va suposar un colofó immillorable a la vuitena edició de la temporada Música i patrimoni al Pla de l'Estany. L'església de Sant Miquel es va omplir de gom a gom com ho han fet gairebé tots els 10 espais patrimonials que aquesta temporada 2011/12 han acollit els 10 concerts que conformaven la programació. L'ocupació ha fregat doncs el 100% total.

 

El balanç global de la temporada inclou però d'altres bones notícies: s'ha complert amb escreix amb l'objectiu de donar a conèixer un any més diferents edificis i indrets d'interès de la comarca -amb espais nous com la pròpia església de Sant Miquel de Palol o Santa Eulàlia de Crespià- arribant per primer cop a tots els municipis del Pla de l'Estany llevat de Banyoles, que ja compta amb una programació pròpia.

 

El públic, tant dels propis municipis com d'altres indrets de les comarques gironines i fins i tot de més enllà, han pogut descobrir el Pla de l'Estany de la mà d'alguns dels millors joves intèrprets actuals. Així fou en el concert inaugural a càrrec de la jove i prestigiosa mezzo Anna Alàs el passat mes de setembre. I el concert de clausura d'ahir, a càrrec de Pablo Barragán i Federico Bosco, no va ser una excepció. El clarinetista sevillà, que avui debutarà a L'Auditori de Barcelona, va oferir un recital d'allò més virtuosístic on va poder exhibir tot el seu domini de l'instrument. Obres de Debussy, Messager, el nostre Montsalvatge, Poulenc i un bis de Granados que vàren fer les delicies del públic que omplia totes les naus i el cor de la bonica església de Sant Miquel. Una església que prèviament al concert el públic havia tingut ocasió de conèixer de més a prop gràcies a la visita guiada de Jeroni Moner, arquitecte, com a representant del Centre d'Estudis Comarcals, entitat col·laboradora de la temporada.

 

A l'inici del concert, i a mode de clausura, vàren adreçar unes paraules al públic el president de Joventuts Musicals de Banyoles, Miquel Cuenca, i l'Alcalde de Palol i alhora president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Miquel Xargay, que va destacar "la importància d'aquesta temporada com a eina cultural per donar a conèixer la comarca" i en va garantir la seva continuitat malgrat les dificultats del moment.

 

De fet ahir ja es va anunciar que el concert inaugural de la 9a Temporada de concerts al Pla de l'Estany tindrà lloc el proper diumenge 16 de setembre i que a banda de mantenir el nombre de concerts i implantació a la comarca serà una temporada que presentarà diverses novetats.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya