Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Una nova edició del festival (a)phònica arriba aquest cap de setmana a Banyoles

Amb vells coneguts de JMB com ara Las Migas o el Brossa Quartet de Corda
12/07/2012

Un any més, i ja en van nou, la capital del Pla de l'estany s'omple de la millor música vocal gràcies al Festival de la Veu de Banyoles, més conegut com (a)phònica. Enguany es presenta amb noves dates i concentrat en un sol cap de setmana, del 13 al 15 de juliol, però amb la mateixa qualitat de sempre.

 

Entre moltes d'altres propostes, pel festival hi passaran dos vells coneguts de Joventuts Musicals de Banyoles. D'una banda el quartet flamenc Las Migas, que es va presentar per primer cop a Banyoles de la mà de JMB el juny del 2007 amb un concert al Pati del Museu Arqueològic. Serà interessant comprovar com s’ha sobreposat el quartet a la marxa de la seva avui arxicelebrada vocalista Sílvia Pérez i la seva substitució per Alba Carmona.

 

De l'altre trobem el Brossa Quartet de Corda, un dels quartets més inquiets, creatius i exigents. Cal no oblidar que dins l’àmbit de la música clàssica aquesta és una formació venerable que a Catalunya ha donat grups tan destacats com el Quartet Casals. I enmig de tanta excel·lència els Brossa s’han sabut fer un lloc a còpia de produccions d’allò més imaginatives, espectacles que violenten els límits estrictes de la musica clàssica per trepitjar d’altres llenguatges musicals, sempre amb la complicitat de músics d’altres disciplines. El públic del Pla de l’Estany, també de la mà de Joventuts Musicals de Banyoles, ja va tenir ocasió de veure les seves dues primeres produccions: l’esplèndida “Músiques de l’Holocaust” al Centre Cívic de Porqueres el març de 2008 i la no menys atractiva “Les cançons dels brigadistes”. a l'Auditori de l'Ateneu l'octubre de 2010. Ara ens arriba la tercera, “Retaule d’avars”, on trenquen definitivament totes les motllures i incorporen tot tipus de préstecs musicals. Només cal fixar-se en els músics que han convidat en aquesta ocasió – els rapers Titó i Santo i el reputat contratenor Jordi Domènech- per adonar-se’n que l’espectacle promet emocions fortes.

 

Podeu consultar tota la programació del festival a www.aphonica.banyoles.cat

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya