Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

L'organista Juan de la Rubia ofereix sengles concerts a Girona i Cadaqués aquest juliol

Fundador el 2008 de la Capella de Sant Esteve per encàrrec de Joventuts Musicals de Banyoles
13/07/2012

Un vell conegut de Joventuts Musicals de Banyoles, el jove organista valencià Juan de la Rubia, efectuarà dos concerts a les comarques gironines durant aquest mes de juliol, ambdós amb entrada gratuïta. En concret les dues cites són:

Diumenge 22 de juliol, 20 h, Catedral de Girona

Obres de Bach, Cabanilles, Mompou, Montsalvatge i Liszt

Diumenge 29 de juliol, 22 h, Església de Santa Maria de Cadaqués
Obres d'autors del segles XVI i XVII

Ambdós concerts són doncs altament recomanables i ofereixen la possibilitat d'escoltar a de la Rubia en dos orgues de característiques molt diferents: el de la Catedral de Girona, dels anys 40 del segle XX, monumental i d'estil romàntic; i el de Cadaqués, el més antic en funcionament a Catalunya, una obra mestra de l'orguener Josep Boscà -pare del constructor de l'orgue de Banyoles del mateix nom- construïda a finals del segle XVII. Per a ambdós instruments De la Rubia ha preparat repertoris especialment adequats.

 

Juan de la Rubia està vinculat a Joventuts Musicals de Banyoles ja que el 2008 va dirigir la Capella de Sant Esteve, una producció pròpia amb la qual l'entitat va voler commemorar el 250è aniversari de la construcció de l'orgue del Monestir. A més de la Rubia fou guanyador del Concurso Permanente de Jóvenes Intérpretes de Juventudes Musicales de España i avui és considerat un dels millors organistes europeus de la seva generació.

 

Més informació a la pàgina web de l'intèrpret: www.juandelarubia.com

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya