Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 

El gran violagambista Pere Ros inaugurarà la nova temporada de 'Música i Patrimoni al Pla de l'Estany' el 16 de setembre

És un avanç de la temporada 12-13 que es presentarà en roda de premsa el dia 6
28/08/2012

El proper 6 de setembre es presentarà en roda de premsa a Can Puig de la Bellacasa, seu del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, una nova edició de l'exitosa temporada de concerts 'Música i Patrimoni al Pla de l'Estany', que enguany es presenta amb nombroses i importants novetats. Després de nou edicions aquesta és una temporada musical consolidada i molt arrelada entre el públic.

 

Abans de la presentació oficial de la temporada 12-13 us podem avançar però que el concert inaugural tindrà lloc el diumenge 16 de setembre a les 19h al bell edifici medieval de La Sala de Camós. Un dels millors músics catalans de l'actualitat, el violagambista Pere Ros, serà l'encarregat de donar el tret de sortida a aquesta il·lusionant temporada fent duo amb la veneçolana María Alejandra Saturno en un producció especial anomenada Dues violes de gamba en diàleg. Ros està considerat un dels grans mestres d'aquest instrument de sonoritat fascinant, al costat d'altres virtuosos com Jordi Savall o Paolo Pandolfo, i per tant el seu recital d'obertura de temporada es pot considerar un autèntic luxe.

 

Pere Ros va iniciar el seus estudis a l'Escolania de Montserrat, per prosseguir-los al Conservatori Municipal de Barcelona i l’Schola Cantorum de Basilea (Suïssa). Després d'una llarga estada a Suïssa i Alemanya, on va exercir com a concertista i docent (Musikhochschule de Karlsruhe i Conservatori d'Hamburg) és actualment professor del Real Conservatorio Superior de Música de Madrid. És membre fundador del quintet de violes Banchetto musicale i acompanyant de nombrosos músics d'arreu d'Europa. La seva discografia com a solista de viola de gamba, com a membre de Banchetto musicale i les seves col·laboracions com a acompanyant (amb Victòria dels Àngels, Teresa Berganza, Hans-Martin Linde, Christopher Hogwood, Conrtad Steinmann, Wieland Kuijken entre molts d'altres) reflecteixen una intensa dedicació a aquests àmbits.  Ha impartit cursos a l’Estat espanyol i a l'estranger: Daroca, Mijas, Evora (Portugal), Belluno i Urbino (Itàlia), Dole i Ornans (França), Niederaltaich (Alemanya) i Viena (Àustria). Ha ofert recitals a bona part d'Europa i més enllà: Festival Oude Muziek a Utrecht, Festival de Música Antiga de Barcelona, Festival Internacional de Música y Danza de Granada, així com a sales de l’Estat espanyol, França, Holanda, Alemanya, Dinamarca, Suïssa, Àustria, Itàlia, Estònia i Uruguay. Membre dels jurats de l’Internationales Bach-Abel-Wettbewerb für viola da Gamba de Köthen (Alemanya) i del Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra de Terrassa. Té publicada una extensa discografia amb les firmes Arsis (Osca) i Melisma (Wiesbaden / Alemanya). El darrer títol que ha publicat amb la primera d'elles és Like a sweet sound amb obres de Morley, Hume i Ferrabosco (II), amb la col·laboració a la flauta d'Elvira Pancorbo. Diverses publicacions musicològiques i divulgatives.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya