Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 
Documents adjunts:

'Música i Patrimoni al Pla de l'Estany' presenta la temporada 12-13 com la seva edició més completa

Per primer cop la programació arribarà a tots els onze municipis de la comarca.
06/09/2012

 Aquest migdia s’ha presentat a la seu del Consell Comarcal del Pla de l’Estany la temporada 12-13 de “Música i Patrimoni al Pla de l’Estany” (MiP), la temporada de concerts que organitza  Joventuts Musicals de Banyoles amb la voluntat de portar la millor música arreu de la comarca. En l’acte hi han estat presents Jordi Xargay, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Miquel Cuenca, president de Joventuts Musicals de Banyoles, Alba Bosch, soprano que protagonitza el concert de clausura de la temporada, i finalment Xavi Olmos, l’artista gràfic a qui en aquesta ocasió s’ha encarregat la imatge del cartell de la temporada.

 

La temporada 12-13 de MiP es presenta com l'edició més ambiciosa d’aquest projecte cultural iniciat el 2004 per Joventuts Musicals de Banyoles. Si la temporada 11-12 ja va suposar una fita perquè per primer cop MiP arribava a tots els municipis del Pla de l’Estany llevat de Banyoles, en la 12-13 s’ha fet un pas més amb la inclusió de la capital comarcal. D’aquesta manera MiP es converteix en l’únic projecte cultural que implica i engloba tots els onze municipis de la petita comarca del Pla de l’Estany.

 

La programació d’enguany inclou doncs onze concerts que se celebraran de setembre de 2012 a juny de 2013. Tota una temporada completa i única, ja que se celebra en onze seus diferents. El tret de sortida d’aquests deus mesos de música el donarà un concert inaugural d’alta volada, el duo de violes de gamba que integren Pere Ros –un dels grans virtuosos d’aquest instrument junt amb Jordi Savall o Paolo Pandolfo- i Ma. Alejandra Saturno. El concert anirà precedit d’un acte institucional on l’escriptor Antoni Puigverd farà la presentació de la temporada. A banda d'aquest primer recital en la programació hi tenen cabuda propostes molt diverses: artistes internacionals com la pianista holandesa Gile Bae i els balcànics Jeux d’Anches, espectacles especials com “George Sand i Jo” o les Variacions Goldberg interpretades en versió per a trio de cordes pels Solistes de la Camerata de la Schubertíada, i també joves valors de la lírica estatal com Josep-Ramón Olivé i Cecília Rodríguez.

 

Jordi Xargay ha volgut destacar que la del MiP “és una història d’èxit, d’un projecte que creix any rera any de manera equilibrada i realista i que constitueix una magnífica ocasió de donar a conèixer el ric patrimoni comarcal a través de la música”, tot reiterant el recolzament de les diverses institucions al projecte, des dels diferents ajuntaments de la comarca fins al propi Consell Comarcal del Pla de l’Estany, passant per la Diputació de Girona, i els diversos patrocinadors i col·laboradors”.

 

Per la seva banda Miquel Cuenca ha argumentat que MiP “no és ni un cicle ni un festival, sinó una temporada insòlita que no té una seu estable sinó onze”. Ha afegit que es tracta d’una temporada “que s’ha anat fent gran a partir de la suma de petits esforços, i que ha fet de la qualitat la seva senya d’identitat, “apostant fort pels artistes joves, que garanteixen una fórmula de E+E, excel·lència i entusiasme”. I en aquest sentit ha volgut remarcar que per primer cop una artista local, la soprano Alba Bosch, pren part en la temporada “però no ho fa per la seva procedència sinó per la seva qualitat”. La pròpia Alba Bosch ha pres la paraula per “agrair l’oportunitat que suposa prendre part en aquesta programació consolidada” en un moment que ella mateixa s’està obrint camí recent tornada completar la seva formació a Londres.

 

Des de la temporada 11-12, Joventuts Musicals de Banyoles dóna també l’oportunitat a un creador emergent vinculat a la comarca de que signi el cartell de la temporada. Enguany ha estat Xavi Olmos, el qual ha explicat que per crear la imatge il·lustrativa de MiP 12-13 ha escollit motius de la mitologia local i de llegendes com ara la de “les bruixes d’Usall”.

 

Coincidint amb aquesta temporada tan especial, MiP estrena logotip i imatge pròpies, degudes a l'equip de creatius de Lith Gràfiques. Un logotip que reuneix els dos conceptes centrals de la temporada, Música i Patrimoni, i representa els onze municipis com onze notes d’un pentagrama.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya