Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 

Xavi Olmos és l'autor del cartell de la temporada 12-13 de MiP

El creador gràfic barceloní, afincat des de fa anys a Melianta, s'ha inspirat en la mitologia comarcal
06/09/2012

Una imatge poblada de referències a la mitologia local, a personatges fantàstics com les goges de l'estany, a llegendes com la de les "bruixes d'Usall" i a d'altres elements de l'iimaginari comarcal, tot adobat amb les idees de la música i el patrimoni de fons. Aquesta és la proposta amb què el creador gràfic Xavi Olmos ha il·lustrat el cartell de la temporada 12-13 de Música i Patrimoni al Pla de l'Estany.

 

Com ja es va començar a fer la temporada anterior Joventuts Musicals de Banyoles vol que la temporada MiP sigui una aposta pels joves creadors en general. I per això no només són artistes emergents la majoria dels intèrprets dels concerts, també l’autor del cartell de la temporada. Si la temporada passada va ser Clara Gispert la signatària d’una magnífica il·lustració, enguany l’encàrrec s’ha fet a Xavi Olmos, nascut a Barcelona però resident des de fa anys al Pla de l'Estany.

 

L'encàrrec fet a Olmos li deixava absoluta llibertat creativa per, a partir dels dos conceptes centrals de la música i el patrimoni, el·laborar una proposta artistica suggestiva. Tal com explica el propi Olmos, la font principal del seu treball ha estat el llibre "Llegendes del Pla de l'Estany" d'Àngel Vergés i Gifra, d'on ha extret la suggerent rondalla de les bruixes d'Usall. Els màgics sorolls de l'aigua presents en aquesta llegenda van inspirar en Olmos, que també és intèrpret de contrabaix i baix, la idea d'un lligam entre música i llegenda. Precisament el contrabaix que en la il·lustració s'erigeix a mode de castell és també el lligam que s'estableix entre la llegenda, música i patrimoni.

 

A banda d'aquests, molts d'altres elements vinculats a la comarca són presents en la il·lustració: un drac que presideix un bar de la ciutat, la model banyolina que figura com a goja, les ales d'aquesta fada extretes directament d'un borinot del Museu Darder... tots junts conformen una imatge pletòrica de simbologia que de ben segur no deixarà ningú indiferent.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya