Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Carles Dènia, La Bien Querida i Ludwig Trio, entre les propostes destacades de la nova programació de l'Auditori de l'Ateneu

JMB organitza set dels deu concerts i tres activitats paral·leles
12/09/2012

Després que la setmana passada l’Ateneu - Centre Municipal d’Estudis Musicals de Banyoles avancés les activitats programades per aquest mes, entre les que destaquen els concerts de pagament que tindran lloc a l’Auditori de l’Ateneu de Miguel Colom & Denis Losev, Wyoming y Los Insolventes i l’espectacle familiar d’Electrotoylets S’ha acabat el bròquil, l’equipament presenta ara la nova programació, marcada per la voluntat de fer arribar a tot tipus de públic propostes de gran qualitat i originalitat. Durant l’últim quadrimestre de l’any hi tindran lloc més de quaranta activitats amb característiques molt diferenciades entre si, tant en els apartats d’exhibició, amb l’Auditori i el Bar, com en el de formació. En aquest últim apartat, es programen quatre cursos dirigits a diversos col·lectius, i s’inicien els cursos de l’Escola Municipal de Música de Banyoles i del Taller de Música de Banyoles, que aquest curs inicien el procés de fusió anunciat el passat mes de maig. Joventuts Musicals de Banyoles organitza set dels deu concerts que se celebraran a l'Auditori de l'Ateneu i tres activitats paral·leles a concerts que tindran lloc a l'Ateneu Bar i la Biblioteca Pública. Podeu consultar tota la programació de JMB a l'Ateneu de Banyoles de setembre a desembre de 2012 en aquest mateix web. 

 

Un dels artistes destacats de la programació de l’Auditori de l’Ateneu és el cantador valencià Carles Dénia, que presentarà seu darrer treball, El paradís de les paraules (Comboi Records, 2011), considerat per la revista Sons com el millor àlbum de música folk del 2011. Un treball que Dénia presentarà a Banyoles secundat pel seu sextet, que reuneix un elenc d’excel·lents músics valencians i catalans. L’apartat de músiques del món també compta amb Trivium Klezmer, un grup de música klezmer de primer nivell que ofereix concerts plens d’energia, passió i ritme desenfrenat.

 

Les anomenades músiques modernes aposten tant per les propostes estatals, amb La Bien Querida i Wyoming y Los Insolventes, com per les locals, amb La Senyoreta Descalça. El pop independent de La Bien Querida es podrà escoltar en directe en format acústic, en un concert en què Ana Fernández-Villaverde presentarà els temes del seu darrer disc, que s’editarà aquesta tardor, acompanyada de David Rodríguez; el Gran Wyoming vindrà acompanyat per Los Insolventes per versionar els seus artistes de capçalera, com The Beatles, Led Zeppelin, Chuck Berry o Leño, entre d’altres; i els banyolins La Senyoreta Descalça, que fusionen diversitat d’estils sempre tenint present el reggae i l’electrònica com a ingredients essencials de les seves creacions, presentaran oficialment el seu primer llarga durada, Descalços (autoeditat, 2012), en el que promet ser un concert especial carregat de sorpreses.

 

Pel que fa a la música clàssica, cal senyalar que l’artista resident BUNGE 2012 de l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, el violinista Miguel Colom, oferirà el tercer i últim concert de la seva residència acompanyat al piano de Denis Lossev, i interpretarà un impressionant programa amb tot el pes de la tradició alemanya que inclou la cèlebre i exigent Xacona de Bach. L’altra proposta destacada és la del Ludwig Trio, el nou projecte dels germans Tomàs (fundadors del prestigiós Quartet Casals) que en poc temps s’ha convertit en una de les formacions de cambra més destacades de l’actualitat, presentarà un ambiciós programa que inclou dues obres mestres: el Trio Ghost de Beethoven i el Núm. 2 de Xostakòvitx.


Bernat Font Trio, una de les noves sensacions del jazz Made in Catalonia, presentarà temes del disc The Shout (Swit Records, 2011), considerat la millor nova proposta 2012 per la revista Jaç, i n’avançarà en primícia uns quants del seu proper treball, previst per la primavera de 2013.

 

Amb l’arribada del Nadal, podrem gaudir d’un espectacle que uneix el millor cor de veus blanques del país, el Cor Vivaldi, amb un dels grans del nostre jazz, el pianista Ignasi Terraza amb el seu trio, per presentar l’espectacle A Catalan Christmas Suite, un repertori format per cançons populars catalanes en clau de jazz per a cor i trio arranjades pel compositor nord-americà Kirby Shaw, autèntic especialista mundial en el jazz coral.

 

Pel que fa al públic infantil, hi ha quatre espectacles pensats per a ell: S’ha acabat el bròquil, en el que els gironins Electrotoylets combinen de forma inèdita el videojoc, la tradició catalana, la música electrònica i uns impactants efectes visuals de nova generació; Per un instant, nascut de les cançons de La Tresca i portat a escena per Xirriquiteula Teatre, en què els tres intèrprets ens mostren els seus records, els seus somnis, les seves dèries i, sobretot, les seves cançons; El Follet Valent a la ciutat, un espectacle d’Únics Produccions, imaginatiu i didàctic, en què l’amistat es converteix en l’eina bàsica per sobreviure i, la música, en un bon element per transmetre la història que es narra; i Pau. La vida de Pau Casals, una història màgica, emotiva i plena de tendresa que ens acostarà els fets més rellevants de la vida d’un dels intèrprets més universals de casa nostra.

 

En la seva vessant formativa l’Auditori acollirà el concert de Nadal de l’Escola Municipal de Música de Banyoles. Així mateix, s’hi duran a terme deu activitats organitzades per altres col·lectius molt actius a la comarca del Pla de l’Estany.

 

De les 24 activitats programades en total, 20 són de pagament. A banda de les entrades dels concerts de setembre, que ja es van posar a la venda la setmana passada, a partir de demà es podran adquirir la resta de localitats a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. Indústria, 25 // Tel. 972 57 00 50 // De dilluns a divendres, de 8:30 h a 19 h), a més de les oficines de Catalunya Caixa o al servei de Tel.Entrada (www.telentrada.com).

 

L’Ateneu Bar continua oferint una programació de propostes de petit format properes i molt interessants, i aquest quadrimestre acollirà tretze activitats, totes gratuïtes, entre les quals destaquen les actuacions de Cookin’ Monk (emmarcada en el Festival de Jazz de Girona 2012), Men in Black, els banyolins Morgat Morgat i Full House, i una jam sesssion d’alumnes del Taller de Música. Però a més de les activitats musicals, es projectaran set documentals (La meva reencarnació, De nit, elles ballen, Pura vida, ¡Vivan las antípodas!, Cinc càmeres trencades, From Mao to Mozart: Isaac Stern in China i In the Fiddler’s house, aquests dos últims com a activitats paral·leles als concert de l’Auditori de Miguel Colom & Denis Lossev i Trivium Klezmer, respectivament) i amb l’espectacle Pere Calders en mànigues de camisa se celebrarà el centenari del naixement d’un dels grans escriptors del segle XX. Com a activitat paral·lela a un altre concert de l’Auditori, el de Carles Dènia, la Biblioteca Pública de Banyoles acollirà un Club de Lectura dedicat a Ibn Khafaja un dels poetes que Dènia ha musicat, de la mà de l’arabista Dolors Bramon.

 

Pel que fa a la vessant formativa, tal com ja s’havia anunciat anteriorment, l’Escola Municipal de Música i el Taller de Música de Banyoles han començat a fusionar els seus projectes musicals per tal de confluir en una única oferta pedagògica en benefici del creixement musical i cultural de la ciutat. Finalment, i amb l’objectiu de potenciar el coneixement relacionat amb la música a tot tipus d’edats i de públics, l’Ateneu programa quatre cursos formatius: Musicoteràpia i Dansa Moviment Teràpia, del 29 de setembre al 25 de maig; Percussió, del 2 d’octubre al 4 de desembre; Autoproducció i música pop, d’octubre a maig; i Sessions de treball amb grups de música, d’octubre a gener). Les inscripcions estan obertes i les persones que hi estiguin interessades poden adreçar-se a la secretaria de l’Ateneu (Pl. Major, 40) o al telèfon 972 57 60 49.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya