Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Antoni Puigverd: ''Una temporada única a Catalunya''

El popular escriptor inaugura el MiP 12-13 amb un encés elogi de la temporada
17/09/2012

"Aquesta és una temporada única a Catalunya, per la qualitat de la seva programació, per la cura i exquisidesa amb que estan seleccionats els artistes i els emplaçaments dels concerts". Són algunes de les paraules amb les quals el popular escriptor Antoni Puigverd va voler glossar la temporada 12-13 de Música i Patrimoni al Pla de l'Estany (MiP) en l'acte inaugural de la mateixa que es va celebrar diumenge a l'edifici de La Sala de Camós, prèviament a l'exitós concert inaugural a càrrec de Pere Ros i Maria Alejandra Saturno. Puigverd va fer una profunda reflexió sobre l'excés que caracteritza la societat contemporània i de com una proposta com el MiP n'era un contrapunt, un convit a trencar amb la dinàmica apressada i superficial que envaeix el dia a dia. En aquest sentit va assenyalar que el MiP proposava una alternativa de cultura de nivell precisament en les tedioses tardes de diumenge, que és quan tenen lloc els concerts de la temporada.

 

A l'acte, on eren presents alcaldes i regidors de cultura del tots els onze municipis del Pla de l'Estany (enguany per primer cop tots els municipis participen en el MiP), també hi varen prendre la paraula el Sr. Narcís Massana, Alcalde de Camós, el Sr. Jordi Xargay, president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, i el Sr. Joan Pluma, Director General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

 

Xargay va voler destacada que la del MiP és "una història d'èxit sense precedents en una comarca petita com el Pla de l'Estany, un gran projecte fruit de la suma de tot de petits esforços". Per la seva banda Pluma va comprometre el futur recolzament de la seva Direcció General i va assenyalar que no se li acudia "una millor manera de posar en valor i donar a conèixer el patrimoni de la comarca que amb aquesta temporada de concerts excel·lent".

 

Totes les intervencions varen ser seguides amb especial atenció per un públic que omplia la sala i entre el qual s'hi comptaven el president i el secretari general de Joventuts Musicals de Catalunya, el president de Joventuts Musicals d'Espanya, representants dels patrocinadors i entitats col·laboradores així com nombrosos socis de Joventuts Musicals de Banyoles.

 

ÀLBUM DE FOTOS DE LA INAUGURACIÓ

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya