Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Miguel Colom ofereix aquest diumenge el seu recital de comiat com a Artista resident BUNGE 2012 de l'Auditori de l'Ateneu

El violinista madrileny format a Berlin s'ha consagrat a Banyoles
18/09/2012

Després de tot un any de fecunda relació artística, de concerts memorables i diferents  activitats pedagògiques i paral·leles, aquest proper diumenge 23 de setembre el violinista madrileny Miguel Colom s'acomiada de la que ha estat la seva segona casa com a Artista resident BUNGE 2012 de l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles.

 

I ho fa amb un recital que promet emocions fortes, el tercer concert de la seva residència, en el qual sota el títol Made in Germany oferirà un repertori d'alta volada acompanyat al piano per Denis Lossev. Hi executarà autèntiques obres mestres com la sonata de Mendelssohn o la cèlebre Primavera de Beethoven. I amb un colofó molt esperat: la interpretació d'una de les obres més complexes i llegendàries mai escrites per al violí, la impressionant Xacona de Bach per a violí sol.

 

Es dóna el cas que fou precisament amb aquesta darrera peça -entre d'altres- amb la qual Miguel Colom va guanyar el prestigiós Primer Premi del Concurso Permanente de Jóvenes Intérpretes de Juventudes Musicales de España, en una actuació que va deixar profundament impressionat el jurat. Aquella edició del cèlebre concurs itinerant se celebrà precisament a Banyoles, una ciutat que per tant ocupa un lloc destacat en la trajectòria de Colom.

 

Els micròfons de Catalunya Música estaran presents en aquest concert com ho han estat en els dos precedents, el recital "El violí romàntic" i el del Cuarteto Albor.

 

La residència artística de Colom a Banyoles ha suposat per a aquest jove virtuós un impuls molt important en la seva carrera, tal com ho demostra el ressò que se'n ha fet la premsa especialitzada en repetides ocasions durant tot aquest any a partir precisament del seu pas per l'Auditori de l'Ateneu. Unànimement els mitjans han saludat Colom, no ja com una jove promesa, sinó com una de les noves realitats més potents del món de la clàssica a l'estat.

 

Prèviament al concert, el dijous 20 de setembre a les 21 h, ha tingut lloc a l'Ateneu Bar la projecció del documental "From Mao to Mozart: Isaac Stern in China", una cinta mítica que ha estat un excel·lent introducció al recital de Colom i Lossev.

 

Ambdues activitats, el concert i el documental, posen el punt i final a l'etapa del qui ha estat el segon Artista resident de l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles després que l'any passat ho fos el Trio Mozart de Deloitte. Una fòrmula aquesta, la de residència artística, que es consolida any rera any i que contribueix al seu torn ha situar l'Auditori de l'Ateneu en el mapa de la música clàssica a l'estat i a Catalunya.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya