Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 

Miguel Colom emociona en el seu comiat de l'Auditori de l'Ateneu

El públic banyolí acaba entregat al qui ha estat l'Artista resident BUNGE 2012
24/09/2012

Un Auditori de l'Ateneu dempeus i aplaudint a cor què vols va acomiadar ahir el qui ha estat el seu Artista resident BUNGE 2012, Miguel Colom, en el tercer i darrer concert que el violinista madrileny ha ofert aquest any a Banyoles. Secundat al piano pel santpetesburguès Denis Lossev, Colom va oferir una recital memorable amb la interpretació de dues pedres de toc del repertori  per a violí i piano com són la sonata de Mendelssohn o la cèlebre Primavera de Beethoven.

 

Però el moment culminant i en certa manera el colofó a tota la residència va arribar a l'equador del concert amb una execució d'una de les obres més complexes i llegendàries mai escrites per al violí, la impressionant Xacona de Bach per a violí sol. Un moment únic que va deixar el públic sense alè, seguint amb un silenci absolut la interpretació plena de musicalitat i intensitat expressiva d'una obra reservada sols als millors virtuosos.

 

Amb aquesta interpretació Colom va tancar el cercle del vincle tan especial que l'uneix a Banyoles ja que fou precisament amb aquesta peça amb la qual va guanyar el prestigiós Primer Premi del Concurso Permanente de Jóvenes Intérpretes de Juventudes Musicales de España, en l'edició de 2010 d'aquest concurs que se celebrà precisament a Banyoles.

 

Al final del recital Colom i Lossev van oferir un bis, l'exultant Liebesfreud de Fritz Kreisler, que  va estar seguit d'una ovació com se'n han sentit poques a l'Auditori de l'Ateneu i que només va finalitzar quan Colom va sortir a saludar tot sol per darrera vegada al que ha estat el seu públic durant tot un any.

 

La residència artística de Colom a Banyoles ha suposat per a aquest jove virtuós un impuls molt important en la seva carrera, tal com ho demostra el ressò que se'n ha fet la premsa especialitzada en repetides ocasions durant tot aquest any a partir precisament del seu pas per l'Auditori de l'Ateneu. Unànimement els mitjans han saludat Colom, no ja com una jove promesa, sinó com una de les noves realitats més interessants del món de la clàssica a l'estat.

 

Amb aquest concert es clou l'etapa del qui ha estat el segon Artista resident de l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles després que l'any passat ho fos el Trio Mozart de Deloitte. Una fòrmula aquesta, la de residència artística, que es consolida any rera any i que contribueix al seu torn ha situar l'Auditori de l'Ateneu en el mapa de la música clàssica a l'estat i a Catalunya. En aquest sentit és simptomàtic que dues revistes especialitzades com Melómano i la Revista Musical Catalana coincidissin en el titular dels respectius reportatges que varen dedicar Colom: "Miguel Colom: de Madrid a Berlin passant per Banyoles".

 

El 2013 l'Auditori de l'Ateneu acollirà un nou artista resident que es farà públic en els propers mesos, amb un programa d'activitats encara més ampli que presentarà diverses novetats destacades.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya