Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

L'espectacle ''George Sand i jo'' omple de públic el claustre del Monestir

L'espai es va revelar com un marc idoni per a aquesta producció
15/10/2012

El bell claustre setcentista del Monestir de Sant Esteve de Banyoles es  va omplir de gom a gom aquest passat diumenge per acollir l'espectacle "George Sand i jo". Es tractava del segon concert de la temporada 12-13 de Música i Patrimoni al Pla de l'Estany i era una ocasió especial per un doble motiu. En primer lloc perquè era la primera ocasió que aquesta temporada de concerts única a Catalunya arribava a Banyoles i d'aquesta manera a tots els onze municipis del Pla de l'Estany. I en segon lloc perquè es tractava de l'estrena a les comarques gironines d'aquest espectacle que es va presentar amb molt èxit la primavera passada a l'Espai Brossa de Barcelona.

 

La pianista Sira Hernández i l'actor Quim Lecina són els protagonistes d'aquest espectacle realment atractiu en què es recrea l'estada -tan cèlebre com tortuosa- de George Sand i el seu jove amant Frederic Chopin a la Cartoixa de Valldemossa. L'espai del claustre del Monestir de Banyoles es va revelar com un escenari immillorable per posar en joc aquesta història que tingué lloc entre els murs d'un convent cartoixà desamortitzat, com també ho fou el de Banyoles. Una història que Sand immortalitzà en el seu polèmic llibre Un hivern a Mallorca. Lecina es va servir d'aquest text i de diverses cartes i retalls de premsa de l'època per donar vida a aquest episodi ja llegendar, mentre Sira Hernández hi posava la música interpretant diversos Nocturns i Masurques del compositor polonès.

 

Un espectacle que va fer les delícies del públic que es va congregar a l'antic monestir benedictí i que allarga l'excel·lent acollida del MiP i l'èxit que ja va suposar el concert inaugural celebrat a Camós. Propera cita, l'11 de novembre a l'església de Sant Joan de Borgonyà (Cornellà del Terri) amb el concert d'Anna Quiroga, arpa

 

ÀLBUM DE FOTOS DE L'ESPECTACLE

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya