Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Jeroni Moner descobreix els secrets del claustre del Monestir de Banyoles al públic de JMB

Prèviament a l'espectacle ''George Sand i jo''
15/10/2012

L'espectacle "George Sand i jo" que va acollir aquest passat diumenge el claustre del Monestir de Sant Esteve es va convertir en el primer concert que se celebra a Banyoles dins la temporada Música i Patrimoni a Pla de l'Estany. De fet aquesta temporada 12-13 és la primera en la qual tots els onze municipis de la comarca participen en el MiP. 

 

I com és habitual, sempre que el MiP arriba a un nou espai de concert, s'organitza una visita comentada prèvia, fruit de la col·laboració del Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles. Com és habitual també l'encarregat de descobrir els secrets d'aquest claustre tan singular fou l'arquitecte i expresident del CECB, Jeroni Moner, que va explicar les vicissituds d'aquest monument setcentista.

 

Els comentaris de Moner van fer evident que l'espai era especialment adequat per acollir l'espectacle que seguia a la visita comentada, ja que malgrat ser començat a finals del segle XVIII, el monument no es va enllestir fins a la dècada dels anys 30 del segle XIX, pocs anys abans de la desamortització de Mendizábal. Una història que està present també en l'estada de Chopin i George Sand a la desamortitzada Cartoixa de valldemossa a Mallorca, que va motivar la redacció per part de la darrera del cèlebre i polèmic Un hivern a Mallorca. I que és l'argument de l'espectacle "George Sand i jo".

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya