Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Campanya a favor de Joventuts Musicals d'Espanya

La històrica confederació està en risc de desaparèixer degut a la retirada de la subvenció nominativa del Ministeri de Cultura
31/10/2012

Diverses institucions nacionals, estatals i internacionals s'estan movilitzant a favor de la confederació de Joventuts Musicals d'Espanya, una entitat de més de 60 anys d'història, que ha estat decisiva en la vida cultural i musical de l'estat en les darreres dècades i que ara veu seriosament amenaçada la seva pervivència degut a què el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte li ha retirat la subvenció nominativa prevista per a 2013. Cal dir que JME es troba actualment en contacte amb el Ministerio a fi de reconduir la situació però aquesta no és fàcil.

 

Joventuts Musicals de Banyoles, a banda d'estar integrada a la federació de Joventuts Musicals de Catalunya, també forma part de JME i es beneficia de diversos dels seus programes i projectes, com per exemple el Pla de Concerts, d'on provenen la majoria d'intèrprets que actuen a la temporada Música i Patrimoni al Pla de l'Estany, el MiP. Cal recordar també que el 2010 va acollir amb gran èxit la 73a edició del Concurs Permanent de Joves Intèrprets, un concurs a través del qual han estat promocionats els millors joves talents musicals sorgits a l'estat els darrers 30 anys.

 

Les xarxes socials bullen amb diferents iniciatives i crides per denunciar aquesta situació. A més s'ha creat a change.org una petició dirigida al Sr. D. José María Lassalle Ruiz, Secretario de Estado de Cultura perquè reconsideri la situació. Podeu veure-la, signar-la si ho considereo oportú i compartir-la:

 

Petició al Sr. D. José María Lassalle Ruiz, Secretario de Estado de Cultura

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya