Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Tres trios excepcionals en només quinze dies

Ludwig Trio, Trivium Klezmer i Bernat Font Trio passaran per l'Auditori de l'Ateneu la darrera quinzena de novembre
01/11/2012

* Article publicat a la secció Sotto Voce de la Revista de Banyoles (nov 2012)

 

El proper mes de gener al Palau de la Música Catalana hi actuarà una de les formacions de cambra amb més merescuda bona premsa del moment, el Ludwig Trio. Ho farà dins la temporada Da Camera, en la qual hi prenen part els millors grups de música de cambra del món. Potser us esteu preguntant a què treu cap que us parli d’aquesta cita cultural que té lloc a la capital en una secció com Sotto Voce, dedicada a glossar l’actualitat musical de Banyoles i la seva comarca. Doncs resulta que poc més d’un mes abans del seu esperat recital al coliseu barceloní, en concret el diumenge 18 de novembre a les set de la tarda, el mencionat Ludwig Trio oferirà el mateix recital en una sala no tan afamada com el cèlebre edifici modernista, molt més petita, però on la bona música no hi ha deixat de sonar des que va obrir les seves portes: l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Ah, i amb una altra diferència gens menyspreable en els temps magres que ens toca a viure: a Banyoles podreu escoltar aquest concert excepcional amb un preu d’entrada que és només un terç (!) del que hauríeu de pagar al Palau. Podem dir doncs que, malgrat el ministre Wert, a Banyoles la cultura encara no és un luxe.

 

El Ludwig Trio oferirà a l’Auditori de l’Ateneu (i al Palau de la Música) un programa amb tres dels autors que més domina i en la interpretació dels quals excel·leix: Mozart, Xostakòvitx i, evidentment, el seu estimat Beethoven, que de fet dóna nom al grup. És precisament interpretant el repertori per a trio del geni de Bonn que el Ludwig Trio s’ha guanyat una fama certament vertiginosa. I és que fa poc més de tres anys que està en actiu però ja s’ha assegurat un lloc d’honor entre els conjunts de cambra. Una carrera fulgurant no és cap sorpresa si tenim en compte que darrera del Ludwig Trio hi ha els germans Abel i Arnau Tomàs, fundadors i membres del Quartet Casals, i la gran pianista coreana Hyo-Sun Lim, guanyadora d’un premi de referència com és el Queen Elizabeth de Brussel·les. Amb aquests elements pel mig en certa manera es pot dir que el trio estava condemnat a l’èxit.

 

Però el Ludwig Trio serà tan sols el primer dels tres trios excepcionals que en tan sols quinze dies passaran per l’Auditori de l’Ateneu. I cadascun d’ells en tres estils o llenguatges musicals ben diferents, la qual cosa és una bona mostra de l’eclecticisme que caracteritza la programació de l’Auditori. Així, el diumenge 25 de novembre a les 18 h (s’ha avançat una hora per la coincidència amb les Eleccions al Parlament) serà el torn dels ritmes esbojarrats i encomanadissos de Trivium Klezmer, un conjunt que malgrat ser aragonès interpreta la música klezmer -la música dels jueus de l’Europa oriental- com si haguessin nascut a Cracòvia en comptes de a Saragossa. He vist diverses vegades aquest conjunt en directe i el resultat dels seus concerts, toquin allà on toquin, és indefectiblement sempre el mateix: el públic dempeus ballant i aplaudint entusiasmat les peces del grup.

 

On és segur que hi veureu més gent ballant i passant-s’ho bé és al darrer d’aquesta sèrie de tres concerts de trios. Serà el dissabte 1 de desembre a les 21 h quan una de les revelacions més abassegadores del nostre jazz, el Bernat Font Trio, convertirà l’Auditori de l’Ateneu en una sala de ball on hi sonaran swing, blues,  boogie woogie, ragtime i tot tipus de ritmes que fascinen al jove pianista Bernat Font.

 

A ell li correspondrà tancar aquests quinze dies en els quals es demostrarà que, almenys en música, un trio pot funcionar molt més bé que una parella!

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya