Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Tres activitats per celebrar el centenari de ''La consagració de la primavera''

Amb el concert del Duo Moreno Gistaín com a colofó
23/04/2013

Va ser un dels escàndols més sonats de la història de la cultura europea, i va tenir lloc ara fa cents anys. Es tracta del ballet "Le Sacre du printemps" d'Igor Stravinski, estrenat el 1913, i al voltant del qual JMB ha organitzat tres activitats excepcionals que tindran lloc aquesta setmana.

 

Les activitats començaran el dijous 25 d'abril a les 21 h a l'Ateneu Bar (entrada gratuïta) amb la projecció del documental "Això és ritme!", un excel·lent film hispanoalemany sobre el muntatge que d'aquest ballet féu Simon Rattle en el seu debut al capdavant de la Filharmònica de Berlin amb alumnes d'instituts de l'extrarradi berlinés com a ballarins.

 

Seguirà el dissabte 27 d'abril a les 10:30 h al Museu Darder (10 €) la sessió inaugural del curs d'audició musical "Qui té por de la clàssica?", que el ponent Rafael Esteve dedicarà precisament al ballet de Stravinski.

 

I el colofó arribarà el diumenge 28 d'abril a les 19 h a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles (12 €) amb el concert del Duo Moreno Gistaín, un dels duos de piano més destacats i actius del moment, que interpretarà amb dos pianos la mateixa "Consagració" i d'altres obres esrenades en el seu moment pels Ballets Russos de Diaghilev.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya