Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

El Trío Lorca emociona en la inauguració de Música i Patrimoni 2013-14

L'església de Camós s'omple per a l'ocasió
30/09/2013

Un recital excepcional a càrrec del Trío Lorca ha suposat el tret de sortida, aquest diumenge 29 de setembre, de la temporada de concerts Música i Patrimoni al Pla de l'Estany. L'església de Sant Vicenç de Camós s'ha omplert per escoltar al trío integrat per Elena Rey al violí, Antonio Martín al violoncel i la pianista Noelia Rodiles. Tres vells coneguts de JMB ja que fins fa poc teníen per nom Trío Mozart de Deloitte, que no és altre que el primer artista resident de l'Auditori de l'Ateneu, el 2011. Un conjunt de cambra que manté un idil·li molt especial amb el públic de Joventuts Musicals de Banyoles.

 

El trío ha protagonitzat un concert on ha demostrat perquè pot ser considerat un dels millors conjunts de cambra estatals de la seva generació. Amb una interpretació exquisida i enèrgica alhora d'obres de Haydn, Schubert i Beethoven s'han guanyat el públic congregat a Camós malgrat la pluja insistent que ha amenaçat, sense èxit, d'aigualir el concert inaugural de Música i Patrimoni.

 

Malgrat que els autors escollits són dels més cèlebres de la història de la música occidental el programa de peces tenia com a denominador comú que totes eren obres poc executades. Així el Trio en la major Hob. XV:9 de Haydn és poc habitual en les sales de concert malgrat la seva bellesa. El mateix es pot dir del Trio en mi bemoll major, Op. 148, D. 891 “Notturno” de Schubert, molt menys conegut i interpretat que els seus dos cèlebres opus 99 i 100. I igualment pel què fa al Trio en mi bemoll major, Op. 70 núm. 2 de Beethoven, que malgrat fer parella amb el cèlebre "Ghost" és molt menys popular, però no menys bell.

 

El Trío Lorca va descobrir als presents aquestes joies musicals poc conegudes amb interpretacions acurades i intenses, en el què alguns dels assitents qualificaven com una de les millors actuacions de la història de Música i Patrimoni. De manera molt oportuna doncs el concert va ser enregistrat i posteriorment JMB l'editarà com a cd promocional exclusiu per als seus socis i patrocinadors.

 

Música i Patrimoni continua, i la propera cita serà el 13 d'octubre a Can Jan de la Farrés de Fontcoberta amb el concert "Cabaret Songs" a càrrec d'Eulàlia Fantova i Lluís Vidal. Prèviament, a les 18:30 h, hi haurà una visita comentada de l'espai a càrrec de Jeroni Moner, del Centre d'Estudis Comarcals del Pla de l'Estany.

 


0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya