Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 

Lluís Soler i el Quartet Gerhard estrenen a Banyoles el seu espectacle ''El món d'ahir''

Aquest diumenge a les 19 h a l'Auditori de l'Ateneu
04/10/2013

Després de setmanes d’intens treball, aquest proper diumenge 6 d’octubre a les 19 h el popular actor Lluís Soler i el Quartet Gerhard faran a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles l’estrena absoluta del seu espectacle “El món d’ahir”. Un espectacle que pren el títol de les memòries del malaguanyat escriptor jueu austríac Stefan Zweig i en el qual la música i la paraula s’integren en un tot dramàtic. L’espectacle s’inscriu en la residència artística Bunge 2013 del Quartet Gerhard a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. En concret es tracta del tercer concert de la residència, en el qual el conjunt ha buscat la complicitat d’un dels actors més ben valorats del nostre país.

 

En l’espectacle, el Quartet Gerhard interpretarà algunes de les obres més importants del segle XX per a quartet de corda: el  Quartet núm. 1, “Sonata a Kreutzer” del txec Leos Janácek, el Quartet núm. 2 del català Robert Gerhard i finalment l’impressionant Quartet núm. 8 en do menor, op. 110 de Dmitri Xostakòvitx. Per la seva banda Lluís Soler posarà veu a textos de La sonata a Kreutzer de Tolstoi, de l’Apocalipsi, i de les ja citades memòries de Zweig. Aquesta tria d’obres musicals i textos retratarà un dels períodes més convulsos però alhora més fecunds artísticament parlant de la cultura occidental, la primera meitat del segle XX.

 

“El món d’ahir” és el resultat del treball conjunt que des de primers d’any estan duent a terme Lluís Soler i el Quartet Gerhard al propi Auditori de l’Ateneu de Banyoles. La idea de l’espectacle va sorgir ara fa dos anys quan el violinista del quartet, Lluís Castán, es va proposar maridar la música de Jánacek amb el text de Tolstoi com a projecte de final de carrera de l’ESMUC i va aconseguir la col·laboració de Lluís Soler. En aquella ocasió es van prometre que posteriorment desenvoluparien l’espectacle afegint-hi d’altres obres i textos i la residència artística a l’Auditori de l’Ateneu els hi ha donat ocasió de fer-ho.

 

Un cop estrenat a Banyoles, “El món d’ahir” girarà per diverses ciutats catalanes a través de la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya.

 

El Quartet Gerhard és sense cap mena de dubte el grup emergent més important de la música de cambra del nostre país, essent considerat unànimement com un digne continuador de la línia que han obert conjunts com el Quartet Casals. Està integrat per Lluís Castán, violí, Judit Bardolet, violí, Miquel Jordà, viola, i Jesús Miralles, violoncel.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya