Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

El Quartet Gerhard s'acomiada de l'Auditori de l'Ateneu amb l'estrena absoluta d'una obra de Joan Magrané

En el quart i darrer concert de la seva residència artística
27/11/2013

Després d'una intensa temporada de concerts i activitats el Quartet Gerhard s’acomiada aquest proper diumenge 1 de desembre de l’Auditori de l’Ateneu, del qual n'ha estat l'artista resident Bunge 2013. I ho fa amb un recital, el quart de la residència, que ha titulat Ringraziamento, un autèntic agraïment al públic de l'auditori banyolí que ha estat seguint el quartet amb interès creixent durant tot aquest any.

 

El títol del concert remet a un moviment d'una de les obres interpretades, l'opus 132 de Beethoven. A més d'aquesta, el Quartet Gerhard tocarà una selecció de quatre fugues de L'Art de la Fuga de J.S. Bach. Però l'autèntic plat fort del concert arribarà amb l’estrena absoluta del Quartet de corda núm. 2 del jove i prometedor compositor reusenc Joan Magrané. Aquesta obra ha estat un encàrrec de Joventuts Musicals de Banyoles en el context de la residència artística del Quartet Gerhard.

 

Joan Magrané està considerat com un dels nous creadors més destacats del moment a l'estat i la seva obra ja ha ha rebut nombrosos reconeixements en d'altres països europeus. El seu Quartet núm. 1 ja fou premiat el 2012 a la prestigiosa Franz Josef Reinl-Stiftung Competition de Viena i estrenada a Paris pel Quatuor Diotima. Ara, Magrané ha escrit el seu segon quartet, que ha subtitulat "Alguns cants òrfics" i que s'inspira en els versos del poeta italià Dino Campana.

 

El dedicatari de l'obra és el Quartet Gerhard, un conjunt que no ha parat de crèixer aquesta temporada. Precisament la seva residència artística a Banyoles ha coincidit amb la definitiva eclosió d'aquest conjunt, que s'ha situat com el grup revel·lació de la música de cambra del nostre país. De fet, la seva presentació com a resident de l'Auditori de l'Ateneu ja va coincidir, a finals de 2012, amb l'obtenció dels premis El Primer Palau i 25 anys de Catalunya Música, en el què fou l'inici d'una temporada pletòrica per al quartet.

 

El Quartet Gerhard està integrat pels violinistes Lluís Castán i Judit Bardolet, el viola Miquel Jordà i el violoncel·lista Jesús Miralles, intèrprets que s'acomiadaran del públic banyolí després d'una temporada en què han protagonitzat brillants recitals al costat d'artistes com Claudio Martínez Mehner o Lluís Soler. L'emissora Catalunya Música enregistrarà aquest concert com tots els altres de la residència.

 

Com a activitat paral·lela a aquest concert el dijous 29 de novembre a les 21 h s'ha programat a l'Ateneu Bar la projecció del documental "Helicopter String Quartet".

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya