Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Joan Magrané estrenarà a Banyoles el seu segon quartet després de l'èxit del primer

El compositor assistirà al concert i presentarà l'obra
28/11/2013

Malgrat que tan sols té 25 anys, Joan Magrané s'està erigint com una de les realitats més sòlides de la creació musical del nostre país. Fa tan sols uns dies un reportatge d'el diari El País, "¿Sonará mañana la música de hoy", el destacava com un dels compositors amb més projecció de l'estat. Doncs bé, aquest joveníssim autor reusenc estrenarà a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles el seu segon quartet de corda. El Quartet Gerhard, en el darrer concert de la seva residència artística 2013, que tindrà lloc el proper diumenge 1 de desembre a les 19 h, serà l'encarregat d'interpretar per primer cop aquesta obra. Un segon quartet de Magrané que arriba després de l'èxit del primer

 

En concret el seu Quartet núm. 1 fou premiat el 2012 a la prestigiosa Franz Josef Reinl-Stiftung Competition de Viena i estrenada a la Foundation Royaumont pel Quatuor Diotima, una de les formacions de cambra més avlorades del moment a Europa. A partir d'aquest precedent, i per suggeriment dels membres del Quartet Gerhard, l'entitat Joventuts Musicals de Banyoles decidí encomanar a Magrané un segon quartet. En poques setmanes el tingué llest i el subtitulà "Alguns cants òrfics". L'obra s'inspira en els versos del poeta italià Dino Campana i està dividida en cinc moviments.

 

En el concert d'aquest diumenge el propi Joan Magrané serà present a l'Auditori de l'Ateneu i tindrà ocasió d'adreçar-se al public per explicar les claus del seu Quartet núm. 2.

 

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya