Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Comiat emocionant del Quartet Gerhard amb estrena inclosa

El grup posa fi a la seva residència a l'Auditori de l'Ateneu amb un gran recital
02/12/2013

El Quartet Gerhard va posar punt i final aquest diumenge 1 de desembre a la seva residència artística Bunge 2013 a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles. Ha estat tota una temporada completa amb quatre concerts i diverses activitats paral·leles, com ara master classes, assaigs oberts als alumnes de l'EMMB, documentals i fins i tot un club de lectura.

 

El colofó a aquesta residència, que patrocina i a la qual dóna nom l'empresa Bunge Ibérica, ha estat el recital Ringraziamento, que el quartet ha volgut presentar com un autèntic agraïment al públic de l'auditori banyolí que ha estat seguint-lo amb interès creixent durant tot aquest any.

 

A l'inici del concert, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Banyoles, Jordi Bosch, i el president de JMB, Miquel Cuenca, han dirigit unes paraules als assitents per agrair al quartet la seva excel·lent feina i fer-los entrega de diversos obsequis commemoratius del seu pas per Banyoles.

 

Tot seguit el Quartet Gerhard ha intepretat un programa extraordinadi, començant per quatre números de L'Art de la Fuga i finalitzant amb el monumental opus 132 de Beethoven. Entremig s'ha viscut un dels moments més esperats de la vetllada, amb  l’estrena absoluta del Quartet de corda núm. 2 del jove i prometedor compositor reusenc Joan Magrané (a la imatge, amb el quartet en els assajos previs). Aquesta obra ha estat un encàrrec de JMB en el context de la residència artística del Quartet Gerhard. El propi Joan Magrané, que era present a la sala, ha sortit a presentar l'obra i explicar-ne les claus.

 

El Quartet Gerhard ha interpretat les tres obres amb la solvència i precisió que l'han convertit en el grup revel·lació de la música de cambra del nostre país.

 

Ara, després de la seva residència a Banyoles, els violinistes Lluís Castán i Judit Bardolet, el viola Miquel Jordà i el violoncel·lista Jesús Miralles, continuaran els nombrosos projectes que tenen entre mans. Però el seu pas per l'Auditori de l'Ateneu haurà marcat un capítol important en la trajectòria d'aquest conjunt que promet ser llarga i fecunda. 

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya