Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

JMB aporta onze concerts a la nova programació estable de gener a juliol de 2014 de l'Auditori de l'Ateneu

Amb noms tan destacats com Sílvia Pérez Cruz, Alfonso Vilallonga o David Kadouch
12/12/2013

Avui s'ha presentat en roda de premsa la programació cultural de la ciutat de Banyoles de gener a juliol de 2014. Com a novetat, s’han posat a la venda avui, a través de diverses llibreries de la ciutat, la Biblioteca Pública i l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, uns Pack Nadal de Teatre i Música, especialment pensat per a regalar en aquestes festes de Nadal.

Una de les parts destacades d'aquest programa cultural és evidentment la programació de concerts de l'Auditori de l'Ateneu, a la qual Joventuts Musicals de Banyoles aporta fins a onze concerts, que constitueixen el gruix de la programació estable.

 

L'activitat concertística de JMB a l’Auditori de l’Ateneu arrencarà el 18 de gener amb la presentació del disc Pandora, el primer projecte propi del bateria banyolí Ramon Prats al capdavant del seu Ramon Prats Quartet.

 

El dia 1 de febrer, Sílvia Pérez Cruz, un dels noms més rellevants de la temporada, presentarà l’espectacle "Entre cordes", en què un quartet de corda clàssic acompanyarà la veu inconfusible de la cantant empordanesa. Es tracta d'un encàrrec especial del Auditorio Nacional de Madrid que només es podrà tornar a veure a Banyoles. Es tracta doncs de l'estrena i únic concert a Catalunya d'un espectacle en què es pot descobrir a Sílvia Pérez en un registre diferent.

 

Com ja va sent habitual, l’Auditori de l’Ateneu acollirà un artista resident que efectuarà un programa de concerts i activitats durant tota la temporada. Aquest 2014, l’escollit és el violoncel·lista Pau Codina. El primer dels seus concerts serà el 16 de febrer, juntament amb el pianista australià David Selig. El segon dels recitals tindrà lloc el dia 8 de juny i porta per títol Queen Classics, un projecte insòlit que ofereix una aproximació als temes de Freddie Mercury des de la música clàssica.

 

Canviant de registre, el grup Tenores di Bitti, el dia 8 de març ens aproparà al “canto a tenore” de Sardenya: una de les tradicions més antigues i belles de la Mediterrània.

 

El dia 22 de març, Lucas Martínez i Felix Rossy Quintet, guanyadors l’any passat del primer premi de la modalitat de jazz del concurs dbut!, ens oferiran un recital que ens permetrà descobrir un dels grups amb més futur del nostre jazz.

 

Una altra de les propostes estrella d’aquesta temporada és el concert d’Alfonso Vilallonga, guanyador del Goya i el Gaudí 2013 per la banda sonora de Blancanieves, que es durà a terme el dia 29 de març. Artista inclassificable i conegut pels seus espectacles afins al cabaret centreeuropeu d’entreguerres.

 

La proposta musical destinada a públic familiar arribarà el dia 6 d’abril de la mà de Josep Sancho i Armando Bonet. La seva proposta "Contrapuntum" és un espectacle que fusiona la millor música clàssica i contemporània amb el teatre, humor i molta imaginació.

 

El dia 13 d’abril, David Kadouch, un dels pianistes europeus més reconeguts del moment, durà a terme a l’Auditori de l’Ateneu el seu únic concert a Catalunya.

 

L'11 de maig l'Auditori de l'Ateneu acollirà la segona edició del concurs de joves intèrprets de les comarques gironines, dbut!. Com l'any passat serà en concret la final de la modalitat de músiques d'arrel.

 

El dia 23 de maig, i emmarcat dins les activitats del 21è Festival de Jazz de Banyoles, Marco Mezquida Trio presentarà My Friend Marko, editat pel reputat segell Fresh sound NeW Talent. Un treball fresc, fruit de la passió i projecció d’aquests músics.

 

En tots aquests concerts -llevat de la final de dbut!, que és gratuïta- els socis de JMB tenen un descompte del 50% en el preu de l'entrada.

 

Pel què fa a la programació de músiques modernes, a la qual els socis de JMB tenen un 10% de descompte, El 25 de gener els banyolins Iepi faran la presentació oficial del disc "New Wr", amb una descàrrega en directe pròpia d’un rècord del món, com il·lustren els títols de les seves cançons. Pau Riba i Pascal Comelade poques presentacions necessiten. Aquests dos artistes, embrancats en un projecte a quatre mans anomenat Mosques de colors, actuaran a Banyoles, el dia 8 de febrer, i com a primícia, ens oferiran el resultat d’aquesta conjunció de talent i sensibilitat. El proper 1 de març, tindrem l’ocasió de gaudir d’una preestrena ben especial, el grup La iaia i la Cobla la Bisbal Jove ens presentaran l’espectacle "On és la màgia? Versió XXL" de les cançons del nou disc del trio osonenc La iaia amb la col·laboració de la cobla Bisbal Jove. Manifestación, l’últim espectacle d’Albert Pla, es durà a terme el dia 25 d’abril. Aquest músic català inclassificable, ens narrarà una història tràgicament divertida a través de la qual el cantautor desgrana cançons que aprofundeixen en la situació actual des de la seva òptica particular, mostrant-nos una vegada més, que és un dels artistes més inconformistes de casa nostra.

 

A banda dels Packs Nadal i de l’abonament pels espectacles de teatre familiar, es podran continuar adquirint els mateixos abonaments que ja estaven vigents aquesta tardor; abonament 3/5 (15% de descompte), abonament 6/8 (20% de descompte) i abonament +8 (25% de descompte).

El regidor de Cultura, Jordi Bosch Batlle, ha manifestat que “aquella frase de a Banyoles no s’hi fa res ja no serveix. De fet, és difícil seguir totes les propostes ja que n’hi ha més de 100 de gener a juliol del 2014”

Les entrades es posaran a la venda, a partir d’aquest dijous 12 de desembre a les 12 del migdia, a www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a divendres de 8:30 h a 19 h.).

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya