Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Documents adjunts:

Pau Codina oferirà cinc concerts com a artista resident de l'Ateneu de Banyoles amb la integral de les suites de Bach com a colofó

Avui s'ha presentat en roda de premsa el programa complet de la residència
13/02/2014

L’Ateneu Bar ha acollit aquest matí la roda de premsa de presentació del nou artista resident de l’Ateneu – CMEM 2014, Pau Codina. Han pres la paraula en la mencionada roda de premsa Jordi Bosch, regidor de Cultura, Patrimoni Cultural i Festes de l’Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca, president de Joventuts Musicals de Banyoles -entitat concessionària de l’equipament-, i el propi Pau Codina.

 

Pau Codina està considerat un dels joves violoncel·listes més destacats del panorama musical europeu. Si en el seu moment va sorprendre per la precocitat del seu talent, ara Codina afronta la primera maduresa artística abandonant la categoria de promesa per esdevenir una sòlida realitat. Coincidint amb aquest moment de la seva carrera, Codina es converteix durant aquest 2014 en l’artista resident de l’Ateneu – CMEM de Banyoles, on oferirà un complet programa que inclou cinc concerts i diverses activitats paral·leles. Pau Codina pren el relleu del Trío Mozart de Deloitte –actual Trío Lorca- (2011), Miguel Colom (2012) i el Quartet Gerhard (2013), que han protagonitzat brillants residències artístiques els darrers anys.

 

L’estrena de Codina té lloc aquest proper diumenge 16 de febrer, amb un recital formant duo amb David Selig, pianista australià de presitigi internacional, amb qui interpretarà obres de Mendelssohn, Janáček i Chopin. El 8 de juny presentarà una proposta insòlita, Queen Classics, en què amb un quartet clàssic dirigit pel violinista Vlad Maistorovici reinterpreta els temes més populars de Freddie Mercury. El 5 d’octubre es presentarà en trio amb Darío Mariño i José Enrique Bagaría, amb un programa d’obres de Brahms i Schumann que reuneix doncs tres dels millors joves intèrprets de l’estat. Finalment, i com a colofó a la residència, Codina afrontarà per primer cop la integral de les Suites de Bach, una pedra de toc per a qualsevol intèrpret de violoncel. L’emissora Catalunya Música enregistrarà i emetrà posteriorment tots aquests concerts, que entraran en el programa d’intercanvis internacionals de la Unió Europea de Radiodifusió (UER).

 

Al voltant dels recitals s’han organitzat diverses activitats paral·leles, incloent-hi un club de lectura sobre les Converses amb Pau Casals de Josep Maria Corredor (14/10), la projecció del documental del banyolí Jaume Boix Pau Casals, l’home que va fer sentir el silenci (20/11), i diversos assaigs oberts i masterclasses que Codina oferirà als alumnes de l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB).

 

La residència artística de l'Ateneu - CMEM és un projecte endegat per Joventuts Musicals de Banyoles en conveni amb l'Ajuntament de Banyoles.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya