Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

El concert del Trío Lorca a Camós, seleccionat pel programa d'intercanvis de la Unió Europea de Radiodifusió

Un recital de Música i Patrimoni es podrà escoltar doncs en diversos països d'arreu del món
02/03/2014

L'excepcional concert que el Trío Lorca va oferir el passat 29 de setembre com a recital inaugural de la temporada Música i Patrimoni 2013-14, ha estat seleccionat per entrar en el programa d'intercanvis de la UER, la Unió Europea de Radiodifusió.

 

El concert, celebrat a l'església de Sant Vicenç de Camós, va ser enregistrat pel prestigiós tècnic Lluís Miquel Soler per encàrrec de JM Banyoles, entitat que va posar posteriorment l'enregistrament a disposició de Catalunya Música. Aquesta emissora, jutjant la qualitat interpretativa del concert, ha decidit incloure'l en el mencionat programa internacional. Cal destacar que aquesta selecció es caracteritza per ser molt rigorosa i reservada sols a aquelles gravacions considerades de més nivell de la temporada musical.

 

JM Banyoles va decidir enregistrar aquest concert ja que el conjunt que el protagonitzava, el Trío Lorca, havia estat el 2011 el primer artista resident de l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles amb el nom llavors de Trío Mozart de Deloitte. En aquella ocasió no s'havia efectuat cap enregistrament de la seva residència, a diferència del què ha succeït amb els artistes residents posteriors: Miguel Colom (2012), de qui ja se'n ha editat un cd promocional del seu pas per Banyoles, el Quartet Gerhard (2013), que en breu veurà editat el seu cd promocional, i Pau Codina (2014), que a final d'aquesta temporada tindrà també el seu cd recopilatori dels concerts que haurà ofert a l'Auditori de l'Ateneu. El concert de Camós era doncs una oportunitat per compensar aquest "greuge" i així garantir que de totes les residències artístiques organitzades per JMB en quedarà constància discogràfica.

 

El Trío Lorca està integrat per Elena Rey, violí, Antonio Martín, violoncel, i Noelia Rodiles, piano, i en el seu recital a Camós va oferir obres de Haydn, Schubert i Beethoven. Que el concert fou extraordinari ho va poder constatar en directe el públic que va omplir de gom a gom l'església de Camós. I molta més gent, ja que el passat mes de desembre JMB va editar el cd d'aquest concert, distribuint-lo en exclusiva entre els seus socis i sòcies i també entre les famílies de l'Escola Municipal de Música (servei municipal que gestiona la pròpia entitat). El cd va merèixer una acollida molt positiva i està disponible a la venda per un preu simbòlic (3 €) a l'Ateneu Bar de Banyoles, a la seu de JM Banyoles i en tots els concerts de Música i Patrimoni.

 

Ara però, li arriba un nou reconeixement al Trío Lorca i a la pròpia temporada Música i Patrimoni amb aquesta inclusió en el programa d'intercanvis de la UER. El text anglès de presentació de l'enregistrament serà el que segueix:

 

Music and Heritage in Pla de l'Estany

The Pla de l’Estany is one of the smallest regions in Catalunya. Located in the north-east of the country, It has beautiful landscapes and a rich historical and cultural heritage. This cycle has the aim to organize concerts in some of the singular architectonical spaces of the region as the Romanic church of the village of Camós. The performers of the cycle are young musicians which careers are promoted by the Catalan federation of Jeunesses Musicales.
Created in 2008 at the Music School Reina Sofia in Madrid, Trio Lorca is one of the most promising young piano Spanish piano trios. After having lessons with Menahem Pressler, Ferenc Rados and Bruno Canino, they made their professional debut in 2009. Since then they have performed in Spain, Holland and Italy, obtaining excellent reviews.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya