Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

David Kadouch, un dels pianistes europeus més sol·licitats del moment, actua aquest diumenge a l'Auditori de l'Ateneu

Ofereix a Banyoles el seu únic concert a l'Estat
12/04/2014

El pianista francès David Kadouch oferirà aquest proper diumenge 13 d’abril a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles el que és el seu únic concert a l’Estat aquesta temporada.  David Kadouch és un dels pianistes europeus més sol·licitats del moment i el seu ràpid ascens ha estat avalat per figures com Daniel Barenboim, que el va escollir per a diversos projectes, Pierre Boulez, amb qui ha debutat al prestigiós Festival de Lucerna, o Itzhak Perlman, amb qui va debutar al Carnegie Hall de Nova York interpretant el quintet de Schumann. Es tracta doncs d’una ocasió única d’escoltar un pianista de primera línia internacional.  

 

En el seu recital a Banyoles Kadouch interpretarà un programa divers i especialment dissenyat per a l’ocasió. En primer lloc el Capriccio sopra la lontananza del suo fratello dilettissimo BWV 992, una peça de joventut que Johann Sebastian Bach va dedicar al seu difunt germà i que no és habitual escoltar a les sales de concert malgrat tractar-se d’una de les més emocionants escrites pel Kantor de Leipzig. Tot seguit una obra també inusual, En la boira, 4 peces per a piano, JW 8/22 del morau Leos Janáček. I al costat d’aquestes dues peces més inhabituals, dues obres del més gran repertori pianístic: les Waldszenen op.82 de Robert Schumann i els 24 Preludis op. 28 de Frédéric Chopin.  

 

David Kadouch, nascut el 1985, comença els seus estudis de piano al C.N.R. de Niça amb Odile Poisson. Als 14 anys és admès per unanimitat a la classe de Jacques Rouvier al CNSM de Paris. Desprès d’un Primer premi obtingut amb excel·lència s’incorpora com a alumne a la càtedra de Dmitri Bashkirov a l’Escola Reina Sofia de Madrid, on prossegueix la seva formació. Perfecciona la seva técnica amb grans mestres com Murray Perahia, Maurizio Pollini, Maria-Joao Pires, Daniel Barenboim, Vitaly Margulis, Itzhak Perlman, Elisso Virsaladze i Emanuel Krasovsly. Als 13 anys, el descobreix ltzhak Perlman, sota la direcció del qual toca al Metropolitan Hall de Nova York. Als 14 anys es presenta en concert al Conservatori Txaikovski de Moscou, i el 2008 al Carnegie Hall de Nova York, interpretant amb Itzhak Perlman el quintet de Schumann. Finalista de la Beethoven Bonn Competition el 2005, és convidat a les Acadèmies de Salzburg i de Verbier (on obté el Prix d’Honneur el 2009), essent també finalista de la Leeds International Piano Competition el mateix 2009. Abans, el 2007, és premiat per l’ADAMI i la Fondation Natexis Banques Populaires.  

 

David Kadouch ha estat convidat a grans cicles i temporades com ara el Festival de música contemporània de Lucerna sota la direcció de Pierre Boulez, el Klavier-Festival Rhur, els festivals de Gstaad, Montreux, Verbier, Santander, Jerusalem, Deauville, la Roque d’Anthéron, Folles Journées de Tòquio, Piano aux Jacobins a Toulouse ia la Xina, així com a la Tonhalle de Zurich i l’Auditorium del Louvre a Paris. Es prodiga en música de cambra amb els germans Renaud i Gautier Capuçon, Nikolaj Znaider, Antoine Tamestit, Frans Helmerson, així com els quartets de corda Ebène, Modigliani. Quiroga i Ardeo. David Kadouch ha tocat amb orquestres com la de la Tonhalle de Zurich i David Zinman (amb el concert núm. 5 “Emperador” de Beethoven), l’Orchestre Philharmonique de Monte Carlo i Franz Brüggen, l’Orchestre National de Lille i l’Orquestra de la Fundació Gulbenkian amb Jean-Claude Casadesus, l’Orchestre de Strasbourg i Marc Albrecht, le Halle Orchestra i Robin Ticciati, amb l’Israel Philharmonic,i altres orquestres a de Frankfurt, Moscou, Cortina, Paris, Bordeus, Cannes i Pau.  

 

La seva discografia inclou l’enregistrament del concert núm. 5 “Emperador” de Beethoven per a la casa Naxos. la integral dels Preludis de Xostakòvitx per a TransartLive, un recital d’obres de Mussorgski, Medtner i Taneïev per a Mirare, un dedicat a Schumann pel segell Decca i també un DVD especial DVD Barenboïm on Beethoven produït per Daniel Barenboim, qui el va convidar a reemplaça a Murray Perahia a Jerusalem i a Lang Lang a Ramallah.  

 

El concert de David Kadouch a l’Auditori de l’Ateneu tindrà lloc a les 19 h, el preu únic de l’entrada és de 12 € i es poden adquirir a través del web www.cultura.banyoles.cat, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (972570050; de dilluns a divendres, de 8 :30 h a 19 h) o el mateix dia de l’espectacle, a partir d’una hora abans de l’inici del mateix, a les taquilles de l’Auditori de l’Ateneu.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya