Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Música i Patrimoni s’acomiada després de 10 anys portant concerts a tots els racons del Pla de l’Estany

Palol de Revardit acollirà el proper dia 13 de juliol el darrer concert
07/07/2014

Música i Patrimoni al Pla de l’Estany, la temporada de concerts que organitza Joventuts Musicals de Banyoles, s'acomiada. Després de deu anys portant música a tota la comarca, la junta directiva de l’entitat ha decidit cloure aquesta proposta, considerant que ja ha complert el seu periple i que és el moment adequat per obrir la porta a nous projectes. La temporada 2013-14 serà doncs la darrera que se celebri aquest cicle de concerts que amb els anys ha esdevingut molt popular entre el públic de dins i fora el Pla de l’Estany.

 

En concret serà el proper 13 de juliol quan se celebrarà al Castell de Palol de Revardit el darrer concert de Música i Patrimoni. L’encarregat de posar música a aquest punt i final serà el grup 52 cordes. Un trio insòlit que integren dues sopranos -Alba Fortuny i Victorina Pérez- i una arpista -Anna Quiroga. Totes elles destacades joves intèrprets catalanes que s’han reunit en aquest projecte únic, idoni per tancar doncs una temporada també única.

 

Música i Patrimoni és un projecte que ha anat creixent lentament. Tot va iniciar-se a primers de 2004, quan Joventuts Musicals de Banyoles va començar a portar alguns dels concerts de la seva programació estable a fora de Banyoles. D’aquests modestos inicis es va passar a un cicle amb entitat pròpia. I d’aquí a una temporada completa de concerts que en els darrers anys ha aconseguit arribar als onze municipis del Pla de l’Estany, fet que el convertia en un projecte únic i alhora complex pel què suposava implicar tots els municipis. En total s’han celebrat 66 concerts en tots i cadascun dels municipis de la comarca, cites a les quals hi ha assistit un total de més de 10.000 espectadors.

 

La temporada Música i Patrimoni s’ha caracteritzat tots aquests anys per ser un aparador de joves talents nacionals i internacionals, amb noms tan destacats com Anna Alàs, Claudia Schneider, Quartet Gerhard, Miguel Colom, Trío Lorca, Kausikan Rajeskumar, Pilar Vázquez, Beatriz Blanco, Josep-Ramon Olivé o Katia Michel, entre molts d’altres. També hi ha tingut cabuda intèrprets de la comarca com ara Alba Bosch o, ben recentment, Marc Serra.

 

Al costat de la proposta musical hi ha hagut sempre l’altre element identificatiu de la temporada, el patrimonial. I és que Música i Patrimoni s’ha revelat com una excel·lent eina per donar a conèixer els monuments i espais històrics i artístics de Pla de l’Estanys. Durant aquests deu anys s’ha tingut ocasió d’escoltar concerts en indrets sovint poc coneguts i així descobrir o redescobrir els espais més bells del patrimoni comarcal. Això sense oblidar l’aposta pels joves creadors locals, que han estat els encarregats cada any de dissenyar la imatge de la temporada: Olga Pinatella, Clara Gispert, Xavi Olmos, Miquel Samaniego...

 

Joventuts Musicals de Banyoles fa un balanç extraordinàriament positiu d’aquests deu anys d’activitat, que han suposat un notable esforç econòmic i logístic per l’entitat i que ha comptat amb el suport del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, els onze ajuntaments de la comarca i la Diputació de Girona, a banda de les col·laboracions del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, el Bisbat de Girona i diverses empreses patrocinadores.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya