Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

El cicle ''Art i trinxera'' comemora la Primera Guerra Mundial amb conferències, projeccions i un concert

Un total de nou activitats que comencen el 17 de setembre
12/09/2014

L'Ateneu - CMEM, equipament que gestiona JMB, ha inclòs en la seva programació de cursos formatius un cicle titulat Art i trinxera: La Gran Guerra i l'esclat de la cultura moderna. Es tracta de l'única activitat organitzada al Pla de l'Estant per commemorar el centenari de la Primera Guerra Mundial, la Gran Guerra, i incideix en l'impacte d'aquest episodi cabdal de l'història en la cultura i art moderns. Un cicle que comença el proper 17 de setembre i que inclourà quatre conferències, quatre projeccions de cinema i finalment un concert.

 

Pel què fa a les conferències, la primera tindrà lloc el mencionat 17 de setembre amb el professor Maximiliano Fuentes i amb la temàtica Mobilitzacions culturals a la Gran Guerra: cultura i política. Maximiliano Fuentes. El 8 d'octubre Mireia Llorens parlarà de "La pena de la guerra": poetes a les trinxeres. El 29 d’octubre ho farà el prestigiós dramaturg i teòric de la dansa italià Roberto Fratini amb una sessió titulada Campos de Marte. La danza moderna en el ensueño de la guerra. La darrera conferència serà el 19 de novembre, a càrrec de Pere Parramon, i amb el tema Autoretrat com a soldat: la pintura, l’escultura i la fotografia al voltant de la Gran Guerra.

 

Junt amb les conferències s'han programat quatre projeccions d'autèntiques obres mestres del cinema dedicades a la Gran Guerra. El 24 de setembre serà All Quiet in the Western Front (Res de nou a l'oest) de Lewis Milestone; el 15 d’octubre, Paths of Glory (Senders de Glòria) de Stanley Kubrick; el 5 de novembre, La Grande Illusion (La Gran Il·lusió) de Jean Renoir i finalment el 26 de novembre La vie et rient d’autre (La vida i no res més) de Bertrand Tavernier. Cadascuna de les projeccions anirà precedida d'una introducció a càrrec d'historiadors com Jordi Galofré, Miquel Aguirre o Ruben Doll-Petit.

 

El colofó al cicle el posarà el 17 de desembre la pianista asturiana Noelia Rodiles amb un recital de piano centrat en obres escrites durant el periple 1914-1919. En concret oferirà obres de Debussy, Bartók, Falla, Ibert, Stravinsky, Mompou i Scriabin. Rodiles forma part del Trío Lorca, que com a antic Trío Mozart de Deloitte fou el primer artista resident de l'Auditori de l'Ateneu l'any 2011.

 

Totes les sessions són en dimedres a les 20 h i el preu és de 2 € per sessió o 12 € per tot el cicle de nou activitats.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya