Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

El Joan Vidal Sextet porta a l'Auditori de l'Ateneu una de les propostes més sorprenents de la temporada

Música clàssica, contemporània i del renaixement en clau de jazz
05/11/2014

L’Auditori de l’Ateneu de Banyoles acull aquest dissabte 8 de novembre a les 21 h (10 €) una de les propostes més sorprenents de la temporada estable de concerts: el Joan Vidal Sextet hi presentarà el seu treball Illusionary Rhythms, un encontre insòlit entre jazz, música del Renaixement i música contemporània a través de l’adaptació, entre d’altres, d’obres mestres per a piano del compositor hongarès Györg Ligeti, un autor fonamental de la música del segle XX. Per fer possible aquest ambiciós projecte el bateria Joan Vidal, s’ha envoltat dels millors joves intèrprets catalans del jazz: Gabriel Amargant (saxo i clarinet), Martí Serra (saxo tenor i soprano), Marco Mezquida (piano), Adrià Planas (guitarra) i Miguel Serna (baix elèctric).

 

El gruix del repertori que interpreta el sextet està basat en adaptacions d'alguns fragments de les obres per a piano del compositor György Ligeti, com per exemple la seva cèlebre col·lecció Musica Ricercata o els Études pour piano. Complementant el repertori, trobem també versions de peces del compositor mexicà contemporani Conlon Nancarrow, del gran autor hongarès Béla Bartók o de Johannes Ockeghem, autor de polifonies franco-flamenques del segle XV, tot ells compositors pels quals Ligeti sentia una profunda admiració.

 

Illusionary Rhythms s’endinsa en el món sonor de Ligeti per oferir una visió personal de l’autor hongarès, a través d’un motiu melòdic que és un recurs per dibuixar un espai musical ampli que creix i es desenvolupa a partir de les possibilitats creatives, grans i quasi inesgotables, dels membres del sextet.

 

Illusionary Rhythms ha esta editat per JazzGranollers Records amb la col·laboració de l’OSIC (Generalitat de Catalunya). Joan Vidal Sextet ha actuat al Festival de Jazz de Barcelona, al Cicle Contrabaix de l’Auditori i al Festival d’Escaldes-Engordany d’Andorra i també a les principals sales i clubs de jazz de Catalunya com el Jamboree, l’Auditori de Barcelona, el JazzSí o el Casino de Granollers. El seu primer disc Deptford Suite va ser nominat com a millor grup i disc als premis de l’AMJM 2013, i Joan Vidal va guanyar el premi a millor compositor.

 

El concert de Joan Vidal Sextet està inclòs en la programació estable de tardor de 2014 de l’Auditori de l’Ateneu, està organitzat per Joventuts Musicals de Banyoles i arriba a la capital del Pla de l’Estany a través del circuit de la Xarxa de Músiques a Catalunya de Joventuts Musicals de Catalunya.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya