Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Pau Codina interpretarà per primer cop la integral de les Suites de Bach a l'Auditori de l'Ateneu

En dues sessions, el 13 i 14 de desembre
05/12/2014

El violoncel·lista Pau Codina posarà a prova tot el seu talent i ambició artística els dies 13 i 14 de desembre a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Serà quan interpretarà, per primera vegada en la seva incipient carrera, les cèlebres sis Suites que Johann Sebastian Bach va escriure per a violoncel sol. La cita serà el colofó de la residència que durant tot el 2014 Pau Codina ha fet a l’auditori de la capital del Pla de l’Estany. Un repte que arriba en un moment especialment dolç per a Codina, quan acaba de debutar amb gran èxit a l’Auditori de Barcelona com a solista del concert per a violoncel de Saint-Saëns amb l’OBC. Pau Codina està considerat un dels joves violoncel·listes més destacats del panorama musical europeu. Si en el seu moment va sorprendre per la precocitat del seu talent, l’intèrpret afronta la primera maduresa artística abandonant la categoria de promesa per esdevenir una sòlida realitat.

 

La integral de les Suites de Bach serà el quart i últim concert que oferirà Pau Codina com a artista resident de l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Es dividirà en dues sessions, el dissabte 13 de desembre a les 21 h, en què interpretarà les Suites núm. 1, 3 i 5, i l’endemà, el diumenge 14 de desembre a les 19 h, en què oferirà les Suites núm. 2, 4 i 6. El preu de l’entrada és de 10 € per a cada concert amb la possibilitat d’adquirir entrada pels dos concerts per un preu promocional de 15 €. 

 

 

Com és ben sabut, les sis Suites per a violoncel sol de Bach van portar a la fama el gran mestre Pau Casals i alhora va ser ell qui les va donar a conèixer al món. Les va descobrir una tarda del 1890 en una llibreria de vell del carrer Ample de Barcelona, en una edició de  Friedrich Wilhelm Ludwig Grützmacher. En aquell moment eren unes obres pràcticament desconegudes i molt poc interpretades, reservades sols com a exercici per a estudiants. Casals en va recuperar tota la dignitat com a obra solista i les va donar a conèixer al món com un de les obres per a instrument sol més grandioses mai escrites. Des de llavors s’han efectuat més de cinquanta enregistraments en estudi i s’han fet més de setanta-cinc edicions diferents de la partitura. Tots els grans violoncel·listes del segle XX han gravat aquestes peces i, només fins que ho han fet, no es pot considerar que han demostrat tot el potencial del seu talent. En són exemples, Rostropòvitx, Starker, Bylsma o Yo Yo Ma.

 

Tancament d’un any de residència de luxe

Durant aquest 2014, Codina ja ha ofert tres concerts a l’Auditori de Banyoles. El 16 de febrer va interpretar obres de Mendelssohn, Janáček i Chopin, formant duo amb David Selig, pianista australià de prestigi internacional. El 8 de juny va presentar una proposta insòlita, Queen Classics, en la qual, amb un quartet clàssic dirigit pel violinista Vlad Maistorovici, van reinterpretar els temes més populars de Freddie Mercury. El 5 d’octubre es va presentar en trio amb Darío Mariño i José Enrique Bagaría, amb un programa d’obres de Brahms i Schumann, amb la qual cosa es van reunir tres dels millors joves intèrprets de l’estat. L’emissora Catalunya Música ha enregistrat i emetrà posteriorment tots aquests concerts, que entraran en el programa d’intercanvis internacionals de la Unió Europea de Radiodifusió (UER).

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya