Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

La pianista Noelia Rodiles tanca el cicle ''Art i trinxera'' amb un recital d'obres escrites durant la Primera Guerra Mundial

Aquest dimecres a l'Auditori de l'Ateneu
15/12/2014

Un concert comentat d’obres per a piano escrites entre 1914 i 1919, aquesta és la proposta que el proper dimecres 17 de desembre (20 h, Auditori de l’Ateneu, 2 €) tancarà el cicle Art i trinxera. La Gran Guerra i l’esclat de la cultura moderna. Un cicle que durant aquest darrer quadrimestre de 2014 ha analitzat l’impacte que va tenir la Primera Guerra Mundial en les diverses manifestacions artístiques i culturals, coincidint amb el centenari de l’inici d’aquell conflicte.   La protagonista del recital de cloenda serà la pianista asturiana Noelia Rodiles que oferirà el programa Sons de la Gran Guerra, en el qual interpretarà peces de Claude Debussy, Manuel de Falla, Béla Bartók i Serguei Prokofiev. Totes aquestes obres, per a piano sol, tenen com a nexe el fet que foren escrites durant el període de la Gran Guerra, entre els anys 1914 i 1919. Algunes, com la Berceuse Heroïque de Debussy, estan directament inspirades en fets de la Primera Guerra Mundial.  

 

Nascuda a Oviedo l’any 1985, Rodiles és una de les pianistes espanyoles amb més projecció i ha actuat a les principals sales de l’Estat. És membre fundadora del Trío Lorca, antic Trío Mozart de Deloitte, que va ser el primer conjunt resident de l’Auditori de l’Ateneu l’any 2011. L’any passat va acaparar els principals premis del Concurso Nacional de Piano “Ciudad de Albacete”, un dels més importants de l’Estat. L’intèrpret asturiana acaba de presentar, a més, el seu primer disc en solitari, editat pel segell Solfa Recordings, que inclou peces de Ligeti i Schubert.  

 

El concert significarà la cloenda del cicle Art i trinxera que des del mes de setembre ha analitzat la Gran Guerra a través de quatre conferències i quatre projeccions. Pel què fa a les ponències, Maximiliano Fuentes va analitzar les relacions entre política i cultura, Mireia Llorens la poesia, Roberto Fratini la dansa i Pere Parramon les arts plàstiques al voltant de la Primer Guerra Mundial. A més, s’han programat quatre projeccions d’autèntiques obres mestres del cinema dedicades a la Gran Guerra, com són All Quiet in the Western Front, Paths of Glory, La Grande Illusion i La Vie et rien d’autre.   Aquest cicle ha estat l’única activitat commemorativa del centenari de la Primera Guerra Mundial que s’ha celebrat al Pla de l’Estany i una de les programacions més completes que, per aquest centenari, s’han dut a terme a Catalunya.

 

El concert de Noelia Rodiles serà aquest dimecres 17 de desembre a les 20 h a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, amb un preu d’entrada únic de 2 €.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya