Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Un dels grans pianistes de l’escena internacional, Javier Perianes, a l'Auditori de l'Ateneu

Oferirà un recital únic amb obres de Schubert, Falla i Debussy
03/02/2015

El proper diumenge 8 de febrer, a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles hi podreu escoltar un dels pianistes més destacats del moment en l’escena internacional. Es tracta de Javier Perianes, un intèrpret andalús que els darrers anys ha assolit un prestigi i notorietat mundials que no és habitual que solistes espanyols aconsegueixin. De fet Perianes està considerat actualment de manera indiscutible el pianista espanyol més destacat, a l’alçada de grans com Joaquín Achúcarro. Perianes és artista exclusiu del prestigiós segell francès Harmonia Mundi i du a les espatlles diversos enregistraments que li han merescut crítiques excel·lents. Podeu trobar Javier Perianes programat en les sales més importants del món, però el 8 de febrer farà un forat a la seva agenda per acostar-se a l'Auditori de l'Ateneu i interpretar-hi obres de tres dels seus compositors predilectes: Schubert, Debussy i Falla. Del primer interpretarà la seva meravellosa Sonata pòstuma. De Debussy, una selecció dels seus preludis, i de Falla la Fantasia Baetica, la seva obra més important per a piano. Pàgines que Perianes interpreta actualment com pocs.

 

Un programa immillorable per descobrir la talla d’aquest intèrpret que el 2012 va obtenir el Premio Nacional de Música 2012 i que és convidat habitual dels festivals i sales de concerts més importants d’Espanya; va ser artista en residència del Festival de Granada 2012, així com també el primer artista en residència del Teatro de la Maestranza i de la Real Orquesta Sinfónica de Sevilla durant la temporada 2012-13.

 

Ha actuat en prestigiosos cicles i sales de concerts de tot el món, com, entre d’altres, el Carnegie Hall de Nova York, Concertgebouw d’Amsterdam, Royal Festival Hall, Barbican i Wigmore Hall de Londres, New World Center de Miami, Suntory Hall de Tòquio, Théâtre des Champs Élysées de París… També ha col·laborat amb directors prestigiosos, com D. Barenboim, Frühbeck de Burgos, Zubin Mehta, J. Mena, Tilson Thomas, T. Dausgaard, D. Harding, I. Temirkanov, J. Pons, J. López Cobos, L. Maazel i V. Petrenko, entre d’altres.

 

Els seus treballs discogràfics per a Harmonia Mundi han estat rebuts amb entusiasme per la crítica internacional. Així, cal assenyalar els Impromptus i les Klavierstücke de Schubert, sonates per a teclat de Manuel Blasco de Nebra, Música callada de Mompou, música per a piano de Manuel de Falla, amb les Noches en los Jardines de España amb la BBC Symphony i Josep Pons (nominat per als Grammy Llatins), Moto perpetuo, un CD dedicat a sonates de Beethoven i… Les sons et les parfums, amb obres de Chopin i Debussy. El seu darrer treball està dedicat a la música per a piano de Mendelssohn. Compromisos recents i futurs del pianista inclouen actuacions amb orquestres com les simfòniques d’Atlanta, San Francisco, BBC Scottish, BBC Philharmonic, National de Lió, City of Birmingham Orchestra, Filharmònica de Sant Petersburg, Orchestre de París i Orquestra de São Paulo, a més de recitals a Madrid, Barcelona, París, Festival de Ravínia, Sant Petersburg, Rio de Janeiro, Marsella i Ginebra.

 

A Banyoles s’hi presentarà poques setmanes després d’omplir el Palau de la Música Catalana de Barcelona i el Auditorio Nacional de Madrid, les dues sales més importants de l’estat. És doncs sense cap mena de dubtes un autèntic luxe poder gaudir d’aquest intèrpret excepcional en el nostre Auditori de l’Ateneu.

 

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya