Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

L'Atrium Ensemble portarà les músiques de l'Arxiduc Carles a Sant Miquel de Campmajor

En un concert extraordinari coorganitzat per JMB el 24 de maig
01/05/2015

JMB coorganitza junt amb l'Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor un concert extraordinari de l'Atrium Ensemble el proper diumenge 24 de maig a les 18:30 h. El recital tindrà lloc a l'església de Sant Martí (coneguda també com Santa Quitèria) en el marc de l'Aplec de Santa Quitèria. Aquest recital recull el testimoni del concert que cada any se celebrava per les mateixes dates en el mateix espai en ocasió de la temporada Música i Patrimoni al Pla de l'Estany.

 

El concert és gratuït fins a completar aforament i corre a càrrec de l'Atrium Ensemble, integrat per Cecilia Clares i Roger Junyent, violins, i Guillermo Turina, violoncel. El grup proposa un programa que és tota una redescoberta ja que rescata de l’oblit els compositors de l’Arxiduc Carles. Un programa que reivindica música injustament oblidada i que es va presentar en el marc dels actes del Tricentenari de 1714. S'escoltaran doncs obres de G. Porsile, F. P. Supriano, A. Ragazzi i N. Matteis.

 

L'ATRIUM Ensemble és una formació especialitzada en la interpretació històrica. L'àmbit del repertori inclou des del primer barroc fins al primer romanticisme. Els programes tenen un vincle directe amb la societat actual i estan centrats en músics injustament oblidats. El seu punt de vista sobre la interpretació "històricament-informada" es basa en una recerca constant de repertori i en l'intent "ideal", un punt utòpic, d'aconseguir el so original.

 

Els components de l'ATRIUM Ensemble han treballat amb alguns dels millors músics del corrent musical historicista, com Emilio Moreno, Lorenzo Coppola, Andrew Ackerman, Anton Steck i Manfredo Kraemer. S'han format en els millors centres especialitzats en la interpretació de la música antiga com la Musikhochschule de Trossingen (Alemanya) i l'Esmuc de Barcelona. Han estat seleccionats per participar en el cicle de joves intèrprets que organitza la Fundació Juan March de Madrid. És el grup resident a la Sala Atrium de Barcelona: participa activament en la programació d'aquest teatre i col·labora amb les produccions teatrals. Així, han participat al Festival del Teatre Grec amb l'obra de teatre Jaz i han col·laborat amb Marduix Titelles en l'espectacle Els Viatges de Gulliver, un divertit conte infantil basat en la Suite Gulliver de Telemann.

 

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya