Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Francès amb Anna Roig, flamenc i un cor de gospel, novetats en l'oferta de cursos de l'Ateneu - CMEM

Obertes les inscripcions pels cursos de setembre a desembre de 2015
10/07/2015

Francès, flamenc i gospel. Són les principals novetats de l'oferta de cursos formatius de l’Ateneu – CMEM de setembre a desembre de 2015, que continua apostant per una programació eclèctica que respon a les demandes de diversos tipus de públics, arts i sensibilitats. Al mateix temps, l’equipament fa un pas endavant i crea l’Ateneu Gospel, el primer cor estable del gènere que es forma a Banyoles. La iniciativa neix arran de l’èxit dels dos cursos intensius d’iniciació al gospel impartits per Dani Alonso, i que ha organitzat l’equipament durant els últims mesos.

 

Així, l’Ateneu Gospel assajarà cada dimecres al vespre (de 20:30 h a 22 h) des del 30 de setembre fins a l’1 de juny de 2016. La pertinença al cor està plantejada com un curs permanent de gospel en el qual els membres rebran formació setmanal mentre treballen el repertori d’espirituals negres i himnes gospel. D’aquesta manera, al cor hi tenen cabuda diferents nivells i inquietuds.

 

Per altra banda, la cantant Anna Roig proposa un curs especial, en el qual convida els participants a posar en pràctica els seus coneixements de francès interpretant cançons diverses en aquest idioma. Hi poden participar persones amb diferents nivells, des dels que s’acaben d’iniciar fins als que dominen bé l’idioma. Per participar-hi, tampoc no es requereix cap tipus de coneixement musical previ. Roig, que du una consolidada i fructífera trajectòria amb L’ombre de ton chien, pretén que els participants participin de la llengua i cultura franceses cantant de forma distesa. El curs serà els divendres 18 de setembre, 9 d’octubre, 13 de novembre i 18 de desembre de 20 a 21 h.

 

Una altra de les novetats d’enguany és el curs Qui té por del flamenc?, que aquest semestre pren el relleu, de forma excepcional, al consolidat Qui té por de la clàssica?. La responsable del curs és Alba Guerrero, una de les veus més prometedores del flamenc a Catalunya. Així, repassarà els palos més destacats i les expressions més genuïnes del flamenc, en un curs destinat a tots els públics, reforçat amb materials d’àudio, de vídeo i interpretació en directe. El curs s’inclou dins la residència artística de la cantaora Rocío Márquez, i serà els dissabtes 3 d’octubre, 7 de novembre i 5 de desembre de 10:30 h a 12:30 h.

 

La programació formativa de l’Ateneu – CMEM es completa amb dues apostes anuals, demandades i ja conegudes. En primer lloc, Els dimarts, música, un curs d’iniciació musical per a adults que, sota la batuta de la professora Meritxell Pubill, proposa una iniciació per descobrir la música en un marc lúdic, assequible, creatiu i gratificant a través del cant, la percussió corporal, instruments o audicions, entre altres recursos. Serà cada dimarts (de 10 h a 11:30 h) del 6 d’octubre al 31 de maig de 2016.  

 

Per últim, continua el curs Musicoteràpia i dansa moviment teràpia, en aquesta ocasió amb les professores Lourdes Zarzuela, Isabel Bernal i Mabel Salguero. És un curs dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies, que convida a treballar, a través de la música, aspectes com ara la comunicació, la concentració, la memòria o les habilitats socials. Serà cada dissabte (de 9 h a 12 h) del 3 d’octubre al 28 de maig de 2016.

 

La programació formativa de l’Ateneu – CMEM reflecteix la complicitat i coordinació de l’equipament amb entitats de la ciutat. Així doncs, els cursos estan coorganitzats amb equipaments i entitats com ara l’Escola Oficial d’Idiomes o el Casal de la Gent Gran. 

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya