Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Documents adjunts:

Ivette Nadal, Ferran Palau, Headbirds i Alba Guerrero, noms destacats de la nova programació de l'Ateneu Bar

Un total de 22 activitats culturals de gener a juny de 2016
29/12/2015

Música electrònica, poetry slam, jazz, flamenc o pop. La programació de música en directe de gener a juny de l’Ateneu Bar recull un ampli espectre d’estils musicals. Destaquen els noms dels cantautors Ivette Nadal i Ferran Palau, la música electrònica del reputat músic banyolí Daniel Guijarro Headbirds, el poetry slam dels Hydra, el jazz de Threejay Trio o el flamenc d’Alba Guerrero. Aquest semestre, a més, l’Ateneu Bar acollirà en exclusiva la preestrena de Per primer cop, el llargmetratge del col·lectiu banyolí Navigam, que descobreix Istanbul a través dels seus músics. En total són 22 activitats culturals les programades entre gener i juny de 2016 a l’Ateneu Bar, espai gestionat per JMB, en una nova i completa programació en la qual s’hi conjuminen la música en directe, els documentals, la música punxada, la màgia i fins i tot una marató participativa de piano.

 

Nascut ara fa dos anys, Navigam és un projecte audiovisual creat per dos banyolins, Josep Sarquella i Andreu Fàbregas, que pretén potenciar la internacionalització de la música actual catalana. El primer curtmetratge va néixer quasi per casualitat, a Romania, mentre que Per primer cop, és un primer llargmetratge, enregistrat a Istanbul que, a través d’una cançó de Mazoni reflecteix que la música no té fronteres. La preestrena del documental, que es podrà veure posteriorment per TV3 serà el dijous 10 de març.

 

Pel que fa a la programació de música en directe, la programació de l’Ateneu Bar aposta, com mai, per l’eclecticisme. Una de les realitats més fermes del flamenc català, Alba Guerrero, presentarà el disc Seda y esparto (21 de gener). L’11 de febrer Ran Ran Ran, banda encapçalada per Ferran Baucells, presentaran el seu pop obscur i lluminós alhora. El 25 de febrer serà el torn del cantautor Ferran Palau, que serà a l’Ateneu Bar per presentar Santa ferida. Palau és un dels líders d’Anímic i el seu primer treball en solitari, L’aigua del rierol (Amniòtic records, 2012), el va posicionar entre el millor de l’any de revistes com ara Rockdelux. El 31 de març, torna a l’Ateneu bar la banda Patch, aquesta vegada per presentar el treball Veuràs el crim (autoeditat, 2016). Rock que veu del Mississipí, dels Beatles, de Tom Waits o de Nacho Vegas. El 21 d’abril serà el torn del poetry slam. Són els Hydra, Dani Martínez Bauzà i Dante Alarido, dos dels representants més destacats del gènere als Països Catalans. Presentaran Leviatanes y mantícora, un espectacle de poesia escènica de combat, en el qual els dos protagonistes competeixen entre ells amb poemes, veus i cos. Ara fa un any l’slammer asturià, Dani Orviz, ja va captivar el públic de l’Ateneu Bar en un gènere que, cada vegada, guanyar nous i acèrrims adeptes. Una setmana després (28 d’abril), Ivette Nadal presentarà el disc Tornar a mare (autoeditat, 2016), en el qual no defuig temes tan sensibles com el trastorn alimentari que ha patit. Nadal és una de les veus més singulars i poètiques de la nova escena catalana. El 12 de maig serà el torn de la música electrònica de Headbirds, un projecte encapçalat per Daniel Guijarro i Pau Encinas. Guijarro és un dels grans noms de l’electrònica del país, ha actuat arreu d’Europa i ha treballat per artistes com ara Guillamino, Fur Voice o Schuro. El 26 de maig el protagonisme serà pel jazz de Threejay Trio, una formació jove que destaca per un so fresc, enèrgic, dinàmica i interactiu, en el qual alterna una versió més acústica amb piano i una versió més elèctrica amb teclat Nord Stage. El concert d’emmarca en el FEMJazz!. La programació de l’Ateneu Bar la tancar els Magno 800 (16 de juny), una proposta inclassificable amb denominació d’origen banyolina.

 

La programació musical es complementa amb cinc sessions de Música Punxada. Es tracta d’una iniciativa en què amants de la música i músics punxen temes dels estils que més els apassionen. El músic Pau Encinas Cauto farà una sessió que agruparà clàssica, folk, hip hop i techno (18 de febrer).  El dramaturg Joan Solana oferirà una atípica sessió centrada en l’obra de Kurt Weil Ascens i caiguda de la ciutat de Mahagonny (17 de març). El músic Ireneu Grassot convidarà els oients a desembarcar a Jamaica i a escoltar-ne les seves sonoritats i ambients (14 d’abril). El polifacètic Quim Bertran consagrarà una sessió a l’escola de Berlín, un moviment de música electrònica que té com a figures destacades a músics com ara Klaus Schulze i Tangerine Dream (19 de maig). 

 

D’altra banda, aquest semestre torna la Marató de Piano, una iniciativa que ja arriba a la tercera edició amb la voluntat d’esdevenir una cita tradicional de cada darrer cap de setmana de gener. Durant tres hores, els músics professionals i amateurs que s’inscriguin toquen les seves propostes al vell Yamaha vertical de l’Ateneu Bar. Per la seva llargada, l’activitat s’inicia a les 19 h i tothom qui ho destigi s’hi pot inscriure adreçant-se a l’Ateneu – CMEM abans del 26 de gener.

 

La programació de l’Ateneu Bar es completa amb les projeccions del cicle El Documental del Mes, programades per cada primer dijous de mes. El 14 de gener serà el torn de Grècia, reinventar-se o morir, en una proposta d’Elena Zervopoulou que retrata la crisi grega a través de tres personatges que decideixen agafar les regnes del seu destí. El 4 de febrer serà el torn de Com canviar el nom, de Jerry Rothwell, que documenta i descriu el naixement de l’organització Greenpeace. El 3 de març es projectarà Vindran temps millors, una cinta danesa centrada en la figura i en l’experiència d’un granger biodinàmic i visionari. Les sessions del 7 d’abril, 5 de maig i 2 de juny estan pendents de confirmació del títol que es projectarà.

 

Finalment, l’Ateneu Bar tornarà a acollir l’espectacle inaugural de Troba’m. Festival de màgia al carrer de Banyoles (9 de juny) com ve essent habitual els darrers anys.

 

Amb totes aquest propostes, la programació de l’Ateneu Bar dinamitza l’oferta cultural de la ciutat cada dijous a les 21 h, amb activitats culturals gratuïtes de petit format que donen cabuda a tot tipus de públics i sensibilitats.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya