Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Marinah i Chicuelo faran a Banyoles l'estrena a Catalunya del seu treball 'Sintonías'

El 24 d'abril a l'Auditori de l'Ateneu
01/04/2016

L’Auditori de l’Ateneu de Banyoles és l’espai escollit per Marinah (Ojos de Brujo) & Chicuelo per presentar Sintonías (Montuno/Taller de Músics, 2016) a Catalunya. De fet, el concert del 24 d’abril a la capital del Pla de l’Estany (19 h, 12 €) és tot just el segon concert d’una gira que es va inaugurar el 17 de març amb èxit a la mítica Sala Clamores de Madrid. 

 

Marinah, una de les veus que, des de la banda catalana Ojos de Brujo, va revolucionar l’escena musical estatal a finals dels noranta, uneix el seu talent i creativitat amb Juan Gómez Chicuelo,  guitarrista de  referència del panorama flamenc actual. Un encontre de luxe i feliç, que ha donat com a resultat un treball irreverent, atrevit i valent. Com no pot ser d’altra manera, junts transiten i creuen les fronteres entre diferents músiques d’arrel, i els injecten una nova vida sense prejudicis ni constrenyiments. La rumba els serveix de punt de reunió i d’improvisació, i celebren una festa a la qual conviden, entre d’altres, a Miles Davis, John Coltrane i Federico García Lorca, tot i que també hi ha espai per a cançons com ara Mi madre fue una mulata.

 

A Sintonías, Marinah & Chicuelo experimenten adaptant i barrejant lletres, ritmes i melodies; canten històries quotidianes i fresques, també introspectives però sempre accessibles, amb un so que té denominació d’origen Barcelona. El treball és una entremaliadura d’envergadura i solvent que compta amb la complicitat de Carlos Sarduy a la trompeta, teclats i congues, Javi Martín al baix i David Domínguez a la percussió. 

 

Juan Gómez Chicuelo és un dels guitarristes més rellevants del panorama flamenc actual i, al mateix temps, un dels compositors més prolífics i interessants de les últimes generacions. És el guitarrista habitual, entre d’altres, de Miguel Poveda i Duquende. Per la seva banda, Marinah és el nom artístic de Marina Abad, qui, durant deu anys va ser cantant i la principal imatge de la banda Ojos de Brujo. A partir del 2013 va iniciar una carrera musical en solitari amb el seu primer disc, Baile de las horas

 

 

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya