Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

El nou cicle del curs 'Qui té por de la clàssica?' se suma al centenari Shakespeare

Comença aquest 2 d'abril
31/03/2016

La diada de Sant Jordi d’enguany se celebrarà el quatre-cents aniversari de la mort de l’escriptor anglès William Shakespeare. En motiu de l’efemèride, Banyoles ha organitzat diferents activitats que permetran acostar-se a la seva figura des de múltiples vessants i disciplines artístiques.

 

El somni d’una nit d’estiu és l’eix vertebrador del curs Qui té por de la clàssica?, que organitza l’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals, espai gestionat per JMB, i que està organitzat en tres sessions. L’objectiu és abordar tres obres de tres segles diferents que posen música a la comèdia. Les tres peces són peces cabdals i icòniques dels respectius estils musicals: el romanticisme de Mendelssohn, el barroc de Purcell i la modernitat de Britten. El curs serà els dissabtes 2 d’abril, 7 de maig i 4 de juny de 10:30 h a 13:30 h i serà impartit pel professor Rafel Esteve. Les inscripcions es poden fer a través d'aquest enllaç o bé a la secretaria de l’equipament.

 

El teatre, com no pot ser d’una altra manera, tindrà un paper destacat en la programació. Així, el 22 d’abril (21 h, 10 € / 5 € menors de 18 anys), la Factoria d’Arts Escèniques acull la representació de  Shakespeare on the beat, un espectacle de hip-hop amb beatbox en directe que està basat en la comèdia El somni d’una nit d’estiu. L’obra s’inspira en l’art de discjòqueis, rapers i grafiters per oferir una versió contemporània del clàssic anglès. Shakespeare on the Beat transforma els amants protagonistes en uns adolescents fascinats pel rap; Teseu, el duc d’Atenes, en el propietari d’una discogràfica; Oberó i Titània, rei i reina de les fades, en dos rapers. Tot, sota la mirada d’un discjòquei que, amb dos plats i un mesclador, serveix la base musical per a les rimes dels intèrprets i llança beats i scratches durant tot l’espectacle. Es tracta d’una producció de FACTEA Produccions, que s’emmarca, també, en els actes de celebració del Dia Internacional de la Dansa.

 

Una de les persones del país que pot parlar més i millor del teatre de William Shakespeare  és el poeta i traductor banyolí Salvador Oliva, qui ha traduït la totalitat de la seva obra teatral i poesia. Per això, la Biblioteca Comarcal del Pla de l’Estany ha organitzat la conferència “El teatre de William Shakespeare”, que anirà a càrrec del mateix Oliva, i que serà el dimarts 19 d’abril a les 19 h al Museu Darder de Banyoles.

 

Les activitats de l’any Shakespeare s’allargaran fins a final d’any amb un Club de Lectura que versarà sobre la comèdia Les alegres casades de Windsor. Serà el 18 d’octubre a les 19 h al Museu Darder de Banyoles i serà conduït per Albert Torrescasana. Durant la tardor continuaran els actes de commemoració de l’any Shakespeare. Les activitats es concretaran a mitjan juliol.

 

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya