Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Fred Hersch, un dels grans del jazz americà, oferirà a l'Auditori de l'Ateneu el seu únic concert a Catalunya

La seva gira europea passarà per Madrid, Banyoles, Sevilla, Paris, Salzburg i Viena
02/05/2016

Un dels grans del jazz actual, Fred Hersch, serà el dissabte 28 de maig a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (21 h, 15 €). La ciutat tindrà el privilegi d’acollir el que serà l’únic concert a Catalunya del virtuós músic i compositor de Cincinnati en la seva gira europea al capdavant del seu trio.

 

Hersch és un dels noms més respectats i singulars de l’escena jazzística internacional, un reconeixement que li arriba des de totes les facetes que cultiva: com a músic, com a compositor, com a director i també com a formador. Així, ha estat mentor, entre molts altres, de Brad Mehldau o Ethan Iverson. No és cap casualitat que la revista Vanity Fair l’hagi proclamat com “el pianista més innovador en el món del jazz en la darrera dècada”.

 

Nascut l’octubre del 1955 a Cincinnati, Hersch tocava el piano als quatre anys, mentre que als vuit ja escrivia les seves primeres composicions. El pianisme de l’estatunidenc sorprèn tant pel rigor tècnic com per la vitalitat expressiva, extremament lírica però sense estridències. El músic no només utilitza el llenguatge del jazz sinó que també pren el de la música clàssica, i el del cançoner americà i altres músiques populars. Fred Hersch, que porta publicats més de trenta àlbums, ha estat nominat vuit vegades als premis Grammy i ha estat guanyador del Grand Prix du Disque de l’Académie Charles Cros de França i del màxim guardó de la prestigiosa revista dedica al jazz Downbeat.

 

Dissident en la música i en la vida, Hersch es va reivindicar com a gai i seropositiu a inicis dels anys 90. Actualment, les directores Charlotte Lagarde i Carrie Lozano treballen en un documental que reflectirà les vessants artístiques i personals d’un fora de sèrie que, el 2008, va sobreviure miraculosament a un coma de dos mesos provocat pel virus de la sida.

 

El concert del Fred Hersch Trio és organitzat per Joventuts Musicals de Banyoles i s’emmarca en el FEMJazz! 23è Festival de Jazz de Banyoles. El pianista actuarà acompanyat de John Hebert (contrabaix) i Eric McPherson (percussió). Serà un dels tres únics concerts que el Fred Hersch Trio oferirà a l’Estat espanyol. Els altres dos seran el 27 de maig actuarà a l’Auditorio Nacional de Madrid i el 29 de maig al Teatro Lope de Vega de Sevilla. La gira europea seguirà a Paris, Salzburg i Viena.

 

Les entrades es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50972 57 00 50 972 57 00 50972 57 00 50  , de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 17:45 h).

CallSend SMSCall from mobileAdd to SkypeYou'll need Skype CreditFree via Skype

CallSend SMSCall from mobileAdd to SkypeYou'll need Skype CreditFree via Skype
0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya