Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Comença el període de preinscripcions pel curs 2016-2017 de l'Escola Municipal de Música de Banyoles

Un servei gestionat per JM Banyoles
09/05/2016

Avui dilluns 9 de maig s’ha obert el període de preinscripcions a l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) per al proper curs. Així, els nens i nenes a partir de 3 anys i els adults – sense límit d’edat - que ho desitgin ja poden reservar plaça per al curs 2016-2017. Actualment, l’EMMB compta amb més de quatre-cents estudiants, consolidant-se com un centre de referència a la demarcació de Girona. L’EMMB compta amb un Pla d’Estudis que combina els programes de música clàssica i de moderna, que fa una clara aposta per les formacions col·lectives junt amb l’imprescindible treball individual, i que promou la participació d’aquestes formacions en la vida de la ciutat.

 

NOVETATS EN L’OFERTA FORMATIVA

Pel què fa aquesta oferta formativa, enguany l’Escola ha apostat per seguir flexibilitzant i adequant la seva proposta i, així, per exemple, ha redimensionat les classes de Sensibilització 3, de dos a un dia la setmana. D’aquesta manera, es pretén fer més compatible l’oferta amb el perfil dels alumnes –al voltant de 3 anys – i les seves famílies. Una part important de l’oferta de l’EMMB es concentra en els cursos de Sensibilització (de 3 a 5 anys) i d’Iniciació (6 anys). En el primer, es treballen elements com ara el moviment, l’educació de l’oïda, la improvisació i la creació musical a partir de contes i petites històries. Per altra banda, el curs d’Iniciació suposa l’entrada progressiva dels nens i nenes en l’aprenentatge musical a partir de tres activitats diferenciades: iniciació al llenguatge musical, Cor Petit de l’EMMB i Roda Instrumental, a través de la qual entren en contacte amb tots els instruments que s’imparteixen. 

 

L’oferta de places continua amb el Preparatori (7 anys), nivell Elemental (de 8 a 11 anys), nivell Mitjà (de 12 a 17 anys) i Itinerari Jove (a partir de 10 anys). Aquests cursos tenen dos itineraris diferenciats, el d’Aprofundiment, per als estudiants que volen continuar els estudis musicals al Conservatori o a centres d’ensenyament superior, i el Troncal, per als que conceben els estudis com un complement a la seva formació.

 

Els instruments que s’imparteixen actualment a l’EMMB són: baix elèctric, bateria, cant, clarinet, contrabaix, flauta travessera, guitarra clàssica, guitarra elèctrica, piano, saxofon, trombó, trompeta, viola, violí i violoncel.

 

L’EMMB també ofereix classes individuals per a adults, amb la possibilitat de participar en les formacions instrumentals col·lectives. L’Escola concep la pràctica i l’aprenentatge musical al llarg de la vida com un element positiu per al desenvolupament intel·lectual, cognitiu i emocional de les persones.

 

JORNADA DE PORTES OBERTES

Repetint la bona experiència del curs anterior, el divendres 27 de maig hi haurà una presentació oberta de l’Escola, en la qual les famílies i usuaris interessats podran conèixer de primera mà l’oferta formativa de l’EMMB i veure en acció algunes de les seves formacions. Serà a les 18 h a la Sala 0 (Planta 1) de l’Ateneu – CMEM. Cal confirmar assistència a ateneu@ajbanyoles.org.

 

UNA CAMPANYA PUBLICITÀRIA QUE JUGA AMB LES PARAULES

A fi de donar a conèixer la seva oferta formativa i el període de preinscripcions de l’EMMB, s’ha llançat una campanya publicitària creada per la premiada empresa banyolina Enserio en la qual es combinen tres missatges:

  • Si el teu fill és un sol i la teva filla es diu Tecla, matricula’ls a l’escola de música!
  • Si la teva filla té un do i al teu fill no se li acaba la corda, matricula’ls a l’escola de música!
  • Matricula el teu fill a l’escola de música i traurà bones notes!

Tots tres proposen un joc de paraules amb elements musicals i posen en valor els elements beneficiosos de la formació musical pel què fa al desenvolupament emocional i intel·lectual dels nens i nenes.

 

L'EMMB és un servei municipal gestionat per JM Banyoles en el marc de la concessió administrativa de gestió de l'Ateneu - CMEM des de l'1 de juliol de 2013.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya